Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

S'adjudiquen les modificacions dels projectes de construcció dels edificis judicials de Tarragona i Tortosa

Els nous espais donaran resposta a les necessitats de l'administració de justícia

ACN

Whatsapp

Aquest dilluns s'ha adjudicat la modificació del projecte de construcció de l'edifici judicial de Tortosa, a l'empresa Josep Camps Povill & Olga Felip Ordis Espanyola, per un import de 276.000 euros i un termini d'execució del nou projecte de cinc mesos i mig. Pel que fa a Tarragona, va ser dimecres passat quan es va adjudicar la modificació del projecte de construcció del Fòrum de la Justícia, per un import de poc més d'1.200.000 euros, a l'empresa B-720 Arquitectura, SLP & Julià Arquitectes Associats, SL, amb un termini d'execució del nou projecte de vuit mesos. En els dos casos caldrà d'adaptar el projecte anterior, del 2009, per adequar-se a les necessitats de l'administració de justícia.

La finalitat del Fòrum de la Justícia de Tarragona és disposar d'un projecte per construir un edifici exclusivament destinat a seu judicial. Així, el nou projecte consisteix en l'adaptació de l'anterior, redactat al 2009, amb la supressió d'alguns àmbits funcionals, la modificació d'altres i la reubicació d'àrees de reserva respectant tant com sigui possible l'estructura i la façana, els nuclis verticals i els accessos a l'edifici.

El Fòrum de la Justícia de Tarragona agruparà tots els edificis judicials en una sola seu. Així, es passarà de 17.000 a 32.000 metres quadrats, inclosos 3.000 metres quadrats de reserva per a futures necessitats, i està previst que s'inauguri durant el 2018. Aquest partit judicial dóna servei a tretze municipis amb una població de més de 212.000 habitants, dels quals més de la meitat són de Tarragona ciutat.

Nou edifici judicial a Tortosa

La finalitat de l'adequació de l'edifici judicial de Tortosa és disposar d'un projecte que doni resposta a les noves necessitats de funcionament de l'administració de justícia. Per això, el projecte consisteix en l'adaptació de l'anterior, redactat l'any 2009, per adequar la distribució i agrupació d'òrgans a l'estructura de la nova oficina judicial i també per crear una àrea de reserva respectant tant com sigui possible l'estructura i l'estètica, els nuclis verticals i els accessos a l'edifici.

El nou edifici acollirà cinc unitats processals de suport directe de primera instància i instrucció, el jutjat de guàrdia, el servei comú general, el servei comú d'execució civil, el servei de clínica de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) i dependències per als procuradors, advocats, arxiu i zona de detinguts.

La resta d'òrgans judicials i serveis estaran situats a la seu actual, a la Plaça dels Estudis: dues unitats processals de suport directe penals, una unitat processal de suport directe social, el servei comú d'execució penal i social, la Fiscalia, el servei de patologia de l'IMLC i dependències per als advocats, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i zona de detinguts.

Pel que fa a tecnologies de la informació i la comunicació, l'edifici disposarà d'eines per informatitzar els registres i per al repartiment d'assumptes, de connexió amb diferents bases de dades, així com videoconferència i enregistrament de judicis i declaracions i estarà preparat per a la nova oficina judicial.

El partit judicial de Tortosa està integrat per catorze municipis que pertanyen a la comarca del Baix Ebre. La població total del partit judicial és de més de 80.000 habitants, dels quals 34.000 corresponen a Tortosa.

Aquests projectes responen a la voluntat de millorar l'atenció al ciutadà que s'adreça a l'administració de justícia i de dotar el servei d'instal·lacions dignes i equipades amb les darreres tecnologies, en el marc del Pla d'Inversions en edificis judicials.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También