Salven la vida a un nen de sis anys a la piscina de Sant Jaume dels Domenys

Va patir un tall de digestió a la piscina municipal i va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de Sant Joan de Déu

19 mayo 2017 18:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un ensurt majúscul es van emportar els nois i noies i els monitors d’un casal d’estiu del Vendrell quan un dels seus membres, de 6 anys, perdia el coneixement dins la piscina municipal de Sant Jaume dels Domenys dimarts a mig matí.

La rapidesa dels monitors, del socorrista i dels efectius sanitaris enviats per l’alerta van evitar una tragèdia a aquesta localitat del Baix Penedès. L’alcalde, Magí Pallarès, agraïa la professionalitat i la resposta tant del socorrista com dels efectius del SEM. «Si haguessin tardat una mica més, vés a saber què hauria passat», reconeixia.

El nen, segons la primera exploració a la mateixa piscina hauria patit un tall de digestió un cop dins l’aigua. Això va provocar que perdés el coneixement i el monitor i el socorrista s’adonessin que alguna cosa no rutllava.

Després del primer massatge cardiorespiratori, per expulsar l’aigua i activar de nou els pulmons, es va deixar pas als metges del SEM que van arribar en 10 minuts a la piscina municipal.

Mentre el metge d’urgències acabava de practicar els primers auxilis al menor, l’helicòpter aterrava a uns 50 metres de les instal·lacions. «Fins i tot li vam dir que volaria en helicòpter per animar-lo», afegeix l’alcalde. Tot i la gravetat del succés, el menor va arribar conscient a l’Hospital Sant Joan de Déu, on es recupera d’un ensurt que hauria sigut fatídic sense la ràpida intervenció de totes les parts.

La família ràpidament va ser informada dels fets i Mossos d’Esquadra desplaçats van redactar l’informe. Després d’evacuar el petit de la piscina, la normalitat va tornar a aquesta petita població del Baix Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari