Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Tarragona

Salven la vida a un nen de sis anys a la piscina de Sant Jaume dels Domenys

Va patir un tall de digestió a la piscina municipal i va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de Sant Joan de Déu

Jordi Cabré

Whatsapp
Imatge de les piscines municipals on va succeir l'accident aquest dimarts. Foto: santjaumedelsdomenys.cat

Imatge de les piscines municipals on va succeir l'accident aquest dimarts. Foto: santjaumedelsdomenys.cat

Un ensurt majúscul es van emportar els nois i noies i els monitors d’un casal d’estiu del Vendrell quan un dels seus membres, de 6 anys, perdia el coneixement dins la piscina municipal de Sant Jaume dels Domenys dimarts a mig matí.

La rapidesa dels monitors, del socorrista i dels efectius sanitaris enviats per l’alerta van evitar una tragèdia a aquesta localitat del Baix Penedès. L’alcalde, Magí Pallarès, agraïa la professionalitat i la resposta tant del socorrista com dels efectius del SEM. «Si haguessin tardat una mica més, vés a saber què hauria passat», reconeixia.

El nen, segons la primera exploració a la mateixa piscina hauria patit un tall de digestió un cop dins l’aigua. Això va provocar que perdés el coneixement i el monitor i el socorrista s’adonessin que alguna cosa no rutllava.

Després del primer massatge cardiorespiratori, per expulsar l’aigua i activar de nou els pulmons, es va deixar pas als metges del SEM que van arribar en 10 minuts a la piscina municipal.

Mentre el metge d’urgències acabava de practicar els primers auxilis al menor, l’helicòpter aterrava a uns 50 metres de les instal·lacions. «Fins i tot li vam dir que volaria en helicòpter per animar-lo», afegeix l’alcalde. Tot i la gravetat del succés, el menor va arribar conscient a l’Hospital Sant Joan de Déu, on es recupera d’un ensurt que hauria sigut fatídic sense la ràpida intervenció de totes les parts.

La família ràpidament va ser informada dels fets i Mossos d’Esquadra desplaçats van redactar l’informe. Després d’evacuar el petit de la piscina, la normalitat va tornar a aquesta petita població del Baix Penedès.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También