Sánchez-Camacho vincula la retirada de Veremonte al procés sobiranista

Segons la líder popular, per "culpa" del debat independentista, s'ha perdut BCN World i fins a un 50% de les inversions previstes durant el primer semestre a Catalunya (Àudio)

19 mayo 2017 23:56 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, atribueix la retirada de Veremonte en el projecte del BCN World al procés sobiranista. La líder popular creu que la decisió del grup empresarial és "resultat" del procés "separatista i d'aïllament". De fet, Sánchez-Camacho vincula el debat sobiranista a la pèrdua d'aquesta i altres inversions previstes a Catalunya, fins a un 50% durant el primer semestre d'enguany -de 1.200 a 586 milions d'euros, segons xifra la presidenta popular. "El procés separatista i d'exclusió d'Artur Mas estan afectant greument les inversions i l'economia catalana, per això Veremonte abandona el projecte", ha declarat Sánchez-Camacho aquest dilluns durant una visita a Tarragona.

 

Crítiques a Mas i ERC

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, de sotmetre's al "xantatge" d'ERC amb els pressupostos. Sánchez-Camacho considera que els republicans han decidit no presentar esmena a la totalitat al projecte de llei de pressupostos i allargar-ho fins al ple del 4 de febrer a canvi d'aconseguir, com a contrapartida, les eleccions plebiscitàries. La presidenta del PPC ha titllat el president de "titella" en mans d'ERC. Alhora ha retret als republicans que l'any passat fessin servir la mateixa "amenaça" perquè es fixés una data per a la consulta. Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions aquest dilluns al migdia en el marc d'una visita a Tarragona.

 

"Artur Mas està avui més dèbil que mai en mans d'ERC, que li marca l'agenda i està fent un xantatge a CiU per poder aprovar els pressupostos fins al darrer dia del ple, i Catalunya no sap si tindrà pressupostos o no per culpa d'això", ha denunciat la presidenta del PPC. "Fins que no s'accepti la proposta de Junqueras per anar a eleccions plebiscitàries, Junqueras no donarà el vist-i-plau als pressupostos", ha retret. "Estem exactament igual que l'any passat, quan ERC no va desencallar els pressupostos fins que no es va aprovar la data i la pregunta de la consulta", ha conclòs.

 

Visita al menjador social de Bonavista

Sánchez-Camacho ha reivindicat la importància de prioritzar les polítiques socials en els pressupostos del 2015, i no en la "despesa independentista i a les seves ambaixades, com pretén Mas", durant la visita a un menjador social del barri tarragoní de Bonavista. L'espai, inaugurat l'octubre de l'any passat, va engegar amb la pretensió d'atendre una quarantena de persones al dia i actualment ja freguen les 200. L'associació socioeducativa Joventut i Vida, amb l'ajut d'un llistat de 40 voluntaris, s'encarrega de gestionar aquest menjador, on s'han arribat a servir en un any més de 25.000 menús.

Comentarios
Multimedia Diari