Sanció a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès per revelar deutes d'una regidora de l'oposició

En dos plens públics l'alcalde, un regidor i el secretari van dir fins i tot els expedients d'embargament de la recaptatora BASE

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD) ha iniciat un procediment per sancionar a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès per un presumpte incompliment de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal.

El procediment comença perquè l’alcalde Josep Maria Puigibet, el regidor d’urbanisme Joaquim Rivas, tots dos d’ERC i el secretari municipal Christian Riverola, van fer públiques dades que s’haurien hagut de protegir de la regidora de l’oposició Carmen Burgos (CiU).

Als plens de novembre i desembre de 2013 els assenyalats va revelar que la regidora tenia deutes d’impostos municipals i es van donar dades sobre la vida laboral de la regidora Agnès Ferré, a més d’informació sobre la família del regidor Pere Saumoy.

Al ple el secretari va llegir literalment diverses vegades, certificats de BASE amb la situació dels 11 regidors de la corporació municipal detallant que la regidora Burgos i es va revelar el número d’expedient executiu, import deutor i quins impostos devia. Fins i tot que l’expedient de recaptació estava en fase d’embargament.

La informació a més, es va publicar a la web de l’Ajuntament. CiU va denunciar que els denunciats «van utilitzar informació personal de regidors amb finalitats partidistes i com element de confrontació en disputes de caràcter personal».

La regidora Burgos va entrar a l’Ajuntament un escrit sol·licitant que el ple es fes a porta tancada i sense públic, ja que es revelaven dades personals «i el secretari no va passar a votació el punt», segons ha denunciat CiU a l’ACPD.

L’Autoritat de Protecció de Dades conclou que l’Ajuntament podria haver vulnerat la Llei. Destaca que «la difusió de la informació tributària s’ha efectuat sense el consentiment de l’afectada, amb una finalitat d’escarni i descrèdit públics d’aquesta regidora davant la resta de regidors i el públic assistent als plens, així com una finalitat partidista i de confrontació política».

Comentarios
Multimedia Diari