Sancions de fins a 20.000 € per maltractar animals a Montblanc

El ple aprova les ordenances sobre la tinença d’animals i la recollida de residus

12 marzo 2020 20:10 | Actualizado a 12 marzo 2020 20:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sancions de fins a 20.000 euros per no censar gossos considerats potencialment perillosos; maltractar o agredir físicament els animals; o organitzar baralles de gossos, de galls o d’altres animals. I és que el ple ordinari de Montblanc va aprovar aquest dimecres com a assumptes destacats, les ordenances municipals sobre la tinença d’animals i la recollida de residus.

L’objecte de l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals és regular la protecció i tinença d’animals en la seva convivència amb les persones, garantint una tinença responsable preservant la salut, la tranquil·litat, la convivència i la seguretat, per reduir les molèsties i perills que puguin ocasionar, a banda del valor i el benefici que pot representar la seva companyia.

L’ordenança regula les obligacions i responsabilitats, així com les prohibicions dels propietaris, a més, gestiona el cens municipal d’animals de companyia que revitalitza l’Ajuntament de Montblanc, així com la llicència administrativa per a la tinença d’animals potencialment perillosos.

Els animals a les vies o espais públics hauran d’anar acompanyats, proveïts de corretja o cadena i collar amb la identificació censal i la pròpia de l’animal. Aquesta documentació pot ser exigida per l’autoritat municipal. L’Ajuntament fa el cens municipal d’animals de companyia mitjançant el Registre general d’animals de companyia (ANICOM) del Departament de Territori iSostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’ordenança regula les infraccions amb multes de fins a 20.000 euros. Les lleus, sancionades amb multes de 100 a 400 euros, contempla aspectes com alimentar els animals a la via pública; tenir un animal que no s’ha registrat a l’Ajuntament; mantenir els animals en instal·lacions inadequades; portar gossos a llocs no autoritzats; o no donar als animals l’atenció veterinària necessària per garantir-ne la salut.Les infraccions greus, sancionades amb multes de 401 fins a 2000 euros, contempla aspectes com portar els gossos deslligats i sense morrió a les vies públiques; no retirar les deposicions del gos al carrer; no vacunar els animals domèstics de companyia; o fer exhibició ambulant d’animals com a reclam.

També es va aprovar l’ordenança municipal sobre la recollida de residus que a té per objecte la regulació de totes aquelles conductes i activitats dirigides al dipòsit i recollida de residus municipals a fi d’aconseguir el millor resultat ambiental global, mitigant els impactes adversos sobre la salut humana i el medi ambient.

En el mateix ple, es van aprovar aspectes tècnics d’urbanisme i el Pla director del servei municipal d’abastament d’aigua del municipi de Montblanc.Es van aprovar les bases reguladores de les subvencions Culturals i Educatives. Aquestes especifiquen que és objecte de subvenció tot el conjunt d’ajuts i col·laboracions amb les entitats, associacions,b arris, pedanies i col·lectius culturals per la realització d’activitats concretes relacionades amb les festes, entre altres. Es va aprovar sol·licitar la baixa de de l’Ajuntament com a associat a la Federació de Municipis de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari