Sancions de fins a 90.000 euros si no s'inspeccionen els edificis anteriors a 1960

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona envia més de 10.000 cartes a propietaris de la demarcació.

29 noviembre 2017 13:13 | Actualizado a 29 noviembre 2017 13:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La campanya iniciada fa uns mesos per instar als propietaris dels edificis anteriors a l’any 1960 a passar la Inspecció Tècnica d’Edificis ITE, comença tenir efectes positius traduïts en un augment de consultes i la petició de sotmetre’s a la revisió prèvia de l’immoble per aconseguir el certificat d’aptitud.

Són dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), des d’on es recorda que el fet que la Generalitat advertís que no passar la ITE pot comportar sancions que van dels 9.000 als 90.000 euros, ha influït en el canvi de mentalitat.

Fa pocs mesos es va posar en funcionament la campanya amb la tramesa d’una carta anunciant l’obligatorietat de la passar la revisió als més de 120.000 propietaris d’edificis afectats que hi ha a tot Catalunya.

D’aquests, 10.100 edificis són als municipis de la demarcació de Tarragona. La tramesa de les cartes es fa de manera esgraonada i la població que en rebrà més és Reus, amb 1.891, seguida de Valls amb 1.306, Tortosa amb 1.263 i la ciutat de Tarragona que en rebrà 1.109. La llista dels municipis més afectats per la mesura la formen també Montblanc, El Perelló, Cambrils, Sant Carles de la Ràpita i El Vendrell.

Una dada significativa de la reacció dels propietaris dels edificis afectats per la normativa de la ITE, és que el passat mes d’octubre es van sol·licitar a les comarques de Tarragona un 60% de certificats d’aptitud que el mateix període de l’any passat i que les consultes rebudes al COAATT s’han quadruplicat. 

Això evidencia que 4 mesos després del seu inici, la campanya començar a donar resultats i s’espera que, a curt termini, això signifiqui una implantació definitiva de la Inspecció Tècnica d’Edificis. Es pretén així assolir una situació en la que sigui del tot normal la revisió per part d’un tècnic qualificat del edificis, tant unifamiliars com plurifamiliars, que permeti garantir un correcte manteniment a llarg termini.

Des del COAATT es recorda que es disposa dels professionals qualificats per fer la revisió dels edificis afectats per l’obligatorietat de passar la ITE i que només cal trucar al 977 212 799 per demanar els seus serveis o entrar a www.obresambgarantia.com

La Inspecció Tècnica d’Edificis es va regular per primer cop a Catalunya l’any 2010 i les seves característiques es van revisar al 2015 per tal de millorar la seva implantació i gestió per part de l’administració.

Comentarios
Multimedia Diari