Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sant Jordi a Tarragona: 28 llibres en un còctel per gaudir

PRÈVIA TGN · La Rambla Nova de Tarragona serà un any més l’eix principal de la festa de Sant Jordi, sota un color vermell intens i olor de paper imprès

Iñaki Delaurens

Whatsapp
La Rambla Nova de Tarragona és el centre neuràlgic de la festa a la capital de la província. FOTO: Lluís Milián

La Rambla Nova de Tarragona és el centre neuràlgic de la festa a la capital de la província. FOTO: Lluís Milián

Quan Sant Jordi li va clavar la llança al drac, poc es podia imaginar que aquella estocada esdevindria una en celebració única al món. Torna la festa del llibre i de la rosa, la cultura i l’amor, una tradició que mou a milions de persones en una diada especial.

A Tarragona la Rambla Nova es transforma en l’eix principal de la festa, que es complementa als carrers contigus i els barris. Paradetes de llibres i roses, siguin de negocis o associacions, es preparen a la columna vertebral de la ciutat des de primera hora del matí abans que la multitud inundi el paisatge urbà.

Les llibreries tenen en Sant Jordi el dia més fort de l’any. Com si fos un matí a la borsa de Wall Street, les vendes i el treball no afluixen. Gertri Adserà, responsable de la Llibreria Adserà, diu que Sant Jordi funciona millor o pitjor «depèn del temps que fa i del dia. Si fa bo, sempre hi ha més gent i si cau entre setmana, també funciona més bé que en cap de setmana. És important que la gent reservi els llibres online per a què se’ls trobin esgotats».

Josep Rovira, de la llibreria Capona, explica que «com cada any esperem molta gent. L’important és que faci bo i després tot surt rodat». Rovira afegeix: «A nivell de vendes, el dia de Sant Jordi pot representar el treball de quatre o cinc setmanes. Si tinguéssim un 10% d’aquestes vendes habitualment, seria fantàstic».

Rosa Marrugat, de la llibreria La Rambla, comenta que «és un dia important per a tothom, tant si pertany al món del llibre com no. És una diada molt arrelada on participa tothom, sigui festiu o laborable. Com cada any, és un ritme de no parar, però ja hi estem acostumats. Esperem que faci bon dia i la gent surti als carrers».

Pel dilluns a Tarragona, els gurús meteorològics parlen d’un dia solejat amb pocs núvols. Si l’encerten, això ja és un altre joc, preparin-se per gaudir d’un gran Sant Jordi.

Novetats editorials a Tarragona

Llegint sense perdre l’escriure
Autora: Maria Remei Barberà Gomis
Editorial: APELLC
Pàgines: 108
Preu: 15€

Difon de la vida i l’obra dels escriptors que donen nom a les places i carrers de Tarragona. Fins i tot es pot fer servir com a guia per a futurs passejos urbans.

El campanar d’Ivars
Autor: Antoni Coll
Editorial: Pagès Editors
Pàgines: 190
Preu: 16€

És un homenatge que rendeix l’autor a la terra que el va veure néixer. Records i reflexions d’un periodista del Pla d’Urgell que evoca els anys de la seva infantesa, la vida al camp i la postguerra.

Bateig
Autor: Joan Baiget i Jan Baiget
Editorial: Autoedició
Pàgines: 100
Preu: 10€

Humor i ficció condueixen una seriosa reflexió sobre la degradació de la Societat i la Vida a la Terra, aportant elements de pensament per a contribuir a la construcció d’una Societat millor.

El Parc del Francolí
Autor: Raül Font-Quer Plana
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 214 
Preu: 18€

Un llibre per conèixer les espècies arbòries de tot el món, i que es concentren al Parc del Francolí. Símbols del patrimoni natural i històric i transmissors de vidal.Del carro 
al Google
Autor: Paco Zapater
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 344 
Preu: 15€

Selecció d’articles publicat d’entre el 1999 i el 2018 a diversos mitjans periodístics. Dret, justícia, societat, esport, viatges, persones, en un llibre que desprèn humanitat i saviesa.

Josep M. Pujol de Barberà a Tarragona
Autor: Antoni i Agustí Pujol Niubó
Editorial: Silva/Quaderns de l’Arxiu
Pàgines: 108
Preu: 15€

Textos i imatges de l’arquitecte que més edificis modernistes va signar a la ciutat de Tarragona.

Revolució i Guerra Civil a Tarragona
Autor: Jordi Piqué Padró
Editorial: Silva/Quaderns de l’Arxiu
Pàgines: 108
Preu: 15€

Episodis clau de la nostra història en les fotos d’un referent a la fotografia per qualitat i proximitat social: Hermenegild Vallvé Vilallonga. 

Cartes impertinents de dona a dona
Autora: M. Aurèlia Capmany
Editorial: Cossetània
Pàgines: 136
Preu: 13,50€ 

El feminisme de l’autora, pioner en la seva època, s’alia amb l’estil més directe de la narradora i aconsegueix una comunicació vibrant.

El somriure del viking
Autor: Jordi Tiñena
Editorial: Capital Books
Pàgines: 272
Preu: 17,90€

L’any 1012 de l’era cristiana, amb gairebé vuitanta anys, el geògraf Ibn Mehzín at-Turtuxí recorda el fet que va marcar el seu destí: l’arribada dels vikings a l’Ebre l’any 948.

Cops amagats
Autora: Roser Vidal
Editorial: Quorum Ll.
Pàgines: 128
Preu: 14,30€

La mort d’un industrial a la seva casa de l’Arrabassada enceta una investigació que endinsa el lector en les clavegueres que s’amaguen sota una ciutat Patrimoni de la Humanitat.

La butlla d’or
Autora: Neus Jordi
Editorial: Quorum Ll.
Pàgines: 112
Preu: 13,90€

Corneli Secund, un noble ciutadà de Roma, s’ha de desplaçar a Tàrraco com a comandant de la flota. Durant el viatge apareix Ulisses, un esclau que explica històries de mitologia.

Tarragonès. 17 excursions a peu
Autor: Xavier Martorell
Editorial: Cossetània
Pàgines: 120
Preu: 12,30€

La part més muntanyosa de la comarca com per conèixer, per exemple, el Llorito, el Pont del Diable, les cales del Bosc de la Marquesa, Sant Simplici o el riu Gaià. 

Cadena de mentiras
Autora: Rowan du Louvre
Editorial: Atlantis
Pàgines: 411
Preu: 19€

Yolanda Jiménez és l’autora darrere el pseudònim de Rowan du Louvre, protagonista d’aquest thriller romàntic que gira entorn la vida d’una treballadora d’hospital.

Hospital Joan XXIII (1967-2017)
Autor: Xavier Allué
Editorial: Silva/ICS
Pàgines: 148
Preu: 20€

Relata l’evolució del centre sanitari més important del sud de Catalunya i la vinculació amb la ciutat que l’acull, Tarragona; un homenatge als professionals que hi han dedicat la vida.

Hereus de Tarragona
Autores: José Alejandro Beltrán-Caballero, Ferran Gris, Joaquín Ruiz de Arbulo i Ricardo Mar
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 288
Preu: 35€

És una obra destinada a donar a conèixer una mica millor els grans monuments de la Tarragona romana.

El libro de los caminos
Autores: Xavier Campillo y Rafael López-Monné
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 140
Preu: 20€

Una reflexió actualitzada sobre els camins, patrimoni cultural de primer ordre, que pot ser un equipament soical i recurs econòmic per als pobles.

Contes per no descomptar-se
Autor: Urbano Lorenzo
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 120
Preu: 17€

Recull de relats ens convida a un viatge que s’inicia al món dels nombres. El recorregut ens transporta des de les matemàtiques dels antics grecs fins a reptes del nostre temps.

Les escales del mar
Autor: Ramon Aloguín
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 88
Preu: 20€

És un reportatge dels carrers que es comuniquen, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona. Elements vigents per la comunicació de vianants a la ciutat.

Siata Española
Autor: Jaume Cabot
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 248
Preu: 24€

Homenatge a les persones que van treballa a Siata Española. Un recorregut amb imatges inèdites de l’empresa d’automoció  per conèixer els models de la factoria de Tarragona.

El maig de les dones
Autora: Meritxell Ferré Baldrich
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 24 Text
Preu: 22€

Anàlisi acurada, rigorosa i documentada sobre la lluita feminista a Catalunya entre el 1976 i el 1985, per entendre la transició des del punt de vista de les dones.

Bella Lluna et somriu
Autora:  Fina Anglès , Silvana Salvadó i Jasmin Bergadà
Editorial: Arola Editors
Pàgines: 48
Preu: 20€

Els poemes estan pensats per a xiquets de dos i tres anys, sabent que se’ls poden fer seus  per les il·lustracions i la musicalitat.

Dret a castigar? 
Autor: Albert Solé
Editorial: Silva/ Sindicat Agrícola de Constantí
Pàgines: 220
Preu: 15€

La postguerra va ser un capítol complex amb la repressió sistematitzada. Un jove historiador estudia l’aplicació de la Llei de Responsabilitats Polítiques al Tarragonès.

Patrons i pilots de la Marina Mercant de Tarragona
Autor: Josep Mª Sanet
Editorial: Silva/Port de Tarragona
Pàgines: 110
Preu: 15€

Anàlisi amb documents i dades de la gent de mar de TGN del segon terç del segle XIX, una època en la que era molt importat el comerç marítim.

Repensar la ciutat
Autor: Diversos autors
Editorial: Silva/Fund. Privada Mútua Catalana
Pàgines: 98
Preu: 12€

Iintervencions i col·loquis amb la ciutat i la planificació urbana com a eixos centrals de les II Converses al Camp de Tarragona amb l’especialista americà Teddy Cruz.

Quimera. Luz que pasa
Autora: Marybel Zamora Saint Martin
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 200
Preu: 15€

La televisió i els seus shows, i la gent que la fa, i la fama, com a temes centrals de la intriga. Una paròdia d’aquest món i un espill de la condició humana.

El pozo sin fondo de la noche
Autor: Ferran Gerhard
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 104
Preu: 10€

L’autor torna a tramar una història on participen la picaresca, la novel·la negra, la crònica de costums, la sàtira política i periodística, entre d’altres gèneres.

Pájaros de niebla
Autor: Jaume Palau
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 162
Preu: 15€

Líric, intens, evocador, és present Jaume Palau en l‘obra cuinada a foc lent, metàfora de la fragilitat dels somnis, conjunt de relats ubicats en escenaris i llocs propers o llunyans.

Relats Mediterranis
Autor: Diversos autors
Editorial: Silva Editorial
Pàgines: 426
Preu: 15€

Cada any els Premis Literaris Constantí acullen i publiquen relats curts. La Mediterrània és el punt de trobada entre Orient i Occident, gresol de pobles, i gent concreta.

Temas

Comentarios

Lea También