Sant Magí brinda estrenes però deixa deures pendents

Crònica. La Jove fa vibrar les Cols amb el primer 5de9f de l’any. Els del Serrallo estrenen el 2de7 de la temporada. Sant Pere i Sant Pau corona el 2de8f i els Xiquets es refan amb els bàsics de vuit

19 agosto 2019 21:50 | Actualizado a 20 septiembre 2019 16:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de les Cols de Tarragona va tornar a ser escenari d’una de les grans gestes castelleres de la ciutat. Tres hores de rellotge d’una diada en què les colles venien afamades de grans castells i ambiciosos objectius.

Els Xiquets del Serrallo van obrir la diada i en la primera ronda van repetir el 5de7, anotant-se el segon de l’any. Tot just després d’haver-lo estrenat el cap de setmana passat a la diada de la festa major de la Canonja. Una aposta que, tot i no presentar les millors mides i amb una mica de lentitud, els va servir per guanyar confiança i afrontar la seva cartera de castells.

De la mateixa manera ho va fer la Colla Jove Xiquets de Tarragona que va apostar pel 9de8 que, com és habitual en els liles, va destacar per la seva bona sincronia en les tres aletes. L’estructura va pujar plàcida i sense problemes, tot i que, a la descarregada, el nucli del tres va començar a perdre la forma i es va estirar lleugerament. Tot i així, no va suposar un problema per assolir-lo amb èxit i enfilar la segona ronda. Amb aquest, en sumen tres de descarregats enguany després d’estrenar-lo el juliol a Torredembarra i repetint-lo a la diada de les Neus de Vilanova.

El 2de8f, a les portes de l’èxit

La colla castellera de Sant Pere i Sant Pau volia anar a totes ben entrada la primera ronda i va apostar pel seu gran objectiu, el 2de8 amb folre. Un castell que el van estrenar amb èxit per primera vegada en el seu historial pel Sant Magí de l’any passat. El dos va pujar amb un lleuger tremolí que es va anar fent evident segons anava pujant el tronc. El folre no presentava un treball còmode, fet que va propiciar a què el treballessin des del començament. Un cop fet l’aleta i quan la canalla ja era tocant la soca, el folre va acabar de cedir pel desgast deixant el castell en carregat.

Els Xiquets de Tarragona també venien amb ganes i van voler trepitjar fort en primera ronda amb el 3de9 amb folre. Castell que, a mesura que anava avançant la canalla, va anar perdent la forma, sobretot al pis de quints i sisens que van tancar-se molt, la qual cosa no va generar la confiança suficient als menuts i van decidir desmuntar-lo abans de patir una caiguda.

Com que la diada castellera que es va viure ahir era ‘a la tarragonina’, quan una colla feia un intent desmuntat com va ser el cas dels Xiquets, la colla saltava ronda i al final podrien fer ronda de millora.

Els del barri mariner van afrontar en segona ronda un 4de7 amb el pilar que mancava d’una mica de ritme respecte a l’estructura del quatre un pèl més obert del que és habitual. Tot i així, no va presentar cap problema per descarregar, sumant el quart de la temporada.

Sant Magí veu la gamma extra

El gran moment dels del Cós del Bou va arribar en aquesta ronda quan van fer vibrar la plaça de les Cols de Tarragona amb l’imperiós 5de9 amb folre. La supercatedral va estar treballada des del principi amb un tremolor permanent, sobretot a la banda del tres, que els obligaria a controlar-lo fins al final anotant-se el primer de la temporada. Els liles tenien ganes de treure’s l’espina del carregat de l’any passat i ho van fer saber.

La caiguda anterior del dos els va passar factura als de la camisa verda que van fer un intent desmuntat de 3de8. Ben arribats els dosos a la seva posició, el castell va patir un petit ensurt en el pis de quarts que van propiciar a la decisió de fer marxa enrere. Una estructura que és molt habitual en ells i que el sovintegen fer de postal.

Els que no tenien el dia a favor eren els Xiquets de Tarragona i se’ls estava fent evident en sumar un altre intent desmuntat de 5de8 en segona ronda passant quelcom similar a la banda del tres i un tancament considerable en els pisos superiors.

Fotogaleria: La Jove de Tarragona torna a conquerir Sant Magí amb el 5 de 9 amb folre

La Jove de Tarragona ha descarregat el 5 de 9 amb folre en la diada castellera de Sant Magí, una de les més destacades del mes d'agost en la qual hi actuen les quatre colles tarragonines.

Èxtasi dels del barri mariner

Els del Serrallo van revalidar amb èxit en tercera ronda el seu gran repte, el 2de7. Un castell que va fer esclatar la plaça d’eufòria després de lluita titànica permanent. El castell no es presentava gaire estable des del principi però era controlable. Fet que generar dubtes a l’hora de l’encavalcament de l’enxaneta. Finalment, es va omplir de valor gràcies als ànims de la plaça i el va coronar. En el moment de la descarregada, els terços el van patir de valent obrint-se força i arribant a doblegar-se a causa del desgast que patia el castell. Tot i així, el van salvar i van esclatar d’alegria.

Els liles van afluixar motors apostant per un 3de9 amb folre de postal. Castell que li volen donar forma de deu pisos molt aviat, tal com han fet saber els de la Jove en descarregar el castell a crits d’«un pis més». Ara sí, els de Sant Pere i Sant Pau repetien amb èxit el 3de8 que, tot i no presentar les millors mides, no va generar cap dificultat.

Els matalassers se’ls va tornar a creuar el 5de8 deixant-lo altre cop en intent. Pel que va semblar, no trobaven l’encaix amb l’estructura del tres pel que fa a les rengles.

En quarta ronda o ronda de millora, els de la camisa verda assolien un 4de8 que fins a la carregada no va presentar cap problema. En el moment de la descarregada el van haver de treballar de valent, ja que el terç que mirava cap a la catedral va anar torçant-se de manera evident.

Xiquets remunten la diada

Quan tres de les colles ja havien tancat el seu quadrant de castells, els matalassers van voler fer un gir de 180 graus a la diada i van regenerar-se amb el 3de8 solvent i ferm que no va presentar cap problema i un 4de8 apamat i estable.

En ronda de pilars, la Jove de Tarragona va cloure amb el pilar de set amb folre, que van haver de treballar de valent i apunta que el posaran sobre manilles aviat. Els liles van tancar una diada excepcional per als del Cós del Bou, on van presentar la seva millor versió portant a plaça el seu primer cinc de la temporada, marca de la casa. Hi van sumar dos rodatges en forma de tres i de pilar que tenen previstos posar-los sobre manilles molt aviat. Uns castells que podrien arribar les properes cites del Catllar, l’Arboç o Sant Fèlix. Així doncs, els del Cós del Bou comencen a traçar i a dibuixar el seu camí cap a un final d’agost molt ambiciós.

Els Xiquets del Serrallo van finalitzar la diada fent per primera vegada en molt de temps dos pilars de cinc de manera conjunta que demostrant la solvència del seu treball, que més endavant podrien donar-li forma de sis. Així doncs, els del barri mariner van signar una diada de grans èxits complint tots els seus objectius que tenien plantejats completant la millor actuació de la temporada i del seu historial.

La colla castellera de Sant Pere i Sant Pau va decidir cloure amb dos pilars de cinc i dos de quatre per tancar una diada complicada pels de la camisa verda. Els d’en David Lobo van afrontar una diada amb gran ambició i seguretat. Tot i estar condicionats per la caiguda del dos, el seu objectiu, i l’intent desmuntat del tres, finalment van aconseguir consolidar els bàsics de vuit anotant-se deures pendents que aviat buscaran revalidar en aquest segon tram de temporada.

Els Xiquets de Tarragona van demostrar força per tal d’afrontar una diada que se’ls va girar. Sota un gran ventall de castells dels quals podrien haver estrenat fins a tres castells i que portaven preparant assajos ençà, els matalassers van restar condicionats des de la primera ronda sumant fins a tres intents desmuntats, un del 3de9 amb folre i dos del 5de8. Tot i els entrebancs amb els que es van topar, els d’Oriol Peiró van voler remuntar la diada i sortir amb la moral alta. Així doncs, van decidir afermar els bàsics de vuit. Ara els toca recuperar l’embranzida i regenerar-se per encarar novament els seus reptes.

Comentarios
Multimedia Diari