Sant Pere i Sant Pau fa història

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Van ser els autèntics triomfadors de la diada de Santa Tecla. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van sortir ahir de plaça amb tots els castells descarregats i amb la millor actuació dels seus 25 anys d’història. Les cares d’emoció i llàgrimes d’alguns castellers històrics de la colla van deixar algunes de les imatges més entranyables de la diada.

L’objectiu de la colla era clar: completar la seva primera clàssica de vuit. Això passava per descarregar el 2 de 7, a més del 3 de 8 i sumar-li el 4 de 8, castell que encara no havien descarregat mai. La colla, en una exhibició de força i potencial, no va decebre i va complir al mil·límetre les seves ambicions de colla de vuit.

De sortida, els de Sant Pere i Sant Pau van optar pel 2 de 7, castell que fins fa poc era el seu sostre i que s’ha acabat convertint en un dels més emblemàtics de la colla. Aquesta temporada, però, algunes lesions els van obligar a deixar-lo per a més endavant, i tot just el van recuperar fa uns dies, a la diada de l’11 de Setembre al Pla de la Seu. Ahir el castell estava perfecte, i el van descarregar amb un domini absolut.

Al guió previst hi havia marcat el 3 de 8 per a la segona ronda, el castell que la temporada passada els va convertir en colla de vuit. Enguany ja l’havien descarregat per Sant Magí, i ahir ho volien fer el dia de la patrona. Tot i que el van haver de treballar força a la descarregada, el castell es va comportar a la perfecció, i el van aconseguir descarregar, el segon de la temporada. L’eufòria es va apoderar d’una colla que, a poc a poc, veia complir els seus somnis.

Si les dues primeres rondes sortien bé, el repte era el 4 de 8 per tancar la diada. La confiança en el castell era absoluta, i així ho van demostrar. La colla el va defensar fins al darrer moment, sumant el primer carro gros descarregat de la seva història i completant la primera clàssica de vuit. Novament, l’eufòria es va apoderar de la colla, sobretot dels castellers més veterans que ja ho havien intentat l’any 1995, l’únic cop que havien pogut carregar el carro gros.

Els de Jordi Gaya van demostrar ahir a plaça que l’esforç dels darrers anys, amb més gent als assajos i més treball, ha tingut la seva recompensa. El cap de colla, emocionat, explicava en acabar que «porto en aquesta colla des dels sis anys, i sempre havia somiat que algun dia podríem fer això, i avui hem arribat amb la feina feta, ningú estava nerviós». Content i orgullós de la seva colla, Gaya afegia que «els hem fet els tres a la primera, i el quatre de vuit, per ser el primer, ha anat molt i molt bé, ha estat fantàstic».

El cap de colla reconeixia que «no tenim experiència amb els castells de vuit, i amb el 3 i el 4 de 8 estem veient que els podem defensar, ens estem creient que som colla de vuit i que els podem defensar. Això vol dir que anem tirant endavant». La colla, de fet, tenia molt clar que aquesta era la temporada per confirmar la seva condició de colla de vuit. Per Sant Magí van intentar el 4 de 8 sense èxit i ahir van completar la feina.

Ara, els de Sant Pere i Sant Pau tenen el repte de mantenir el nivell que han aconseguit. El cap de colla destacava que «la colla és la que haurà de dir quin futur tenim. Si som els que som, i venim tots a assajar, el tronc té suficient qualitat per fer alguna cosa més, però necessitem molta gent de base que ara no tenim. Estem en el nostre límit, però si la gent s’hi compromet podem aspirar a alguna cosa més».

La colla celebra enguany el seu vint-i-cinquè aniversari, i ho fa en el seu millor moment, tant a nivell casteller com socialment. Són més gent que mai, amb molta gent jove i amb una tècnica amb ganes de continuar creixent. La clàssica de vuit ha estat, segur, el millor regal que podien esperar. Ara ja han acabat pràcticament la temporada, i caldrà treballar per mantenir el nivell de cara al proper any.

Comentarios
Multimedia Diari