Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Santa Tecla 2016: Cervesa al so de l'Amparito

La Cercabirra reuneix 800 participants pels carrers de la Part Alta

Amalia Alonso

Whatsapp
Una característica que continua intacta des dels inicis de la festa és crear una samarreta exclusiva per l´esdeveniment. Foto: Pere Ferré

Una característica que continua intacta des dels inicis de la festa és crear una samarreta exclusiva per l´esdeveniment. Foto: Pere Ferré

Una idea de tres germans que va sorgir fa ja 12 anys s’ha convertit en un dels actes més multitudinaris de Santa Tecla. Aquesta tarda s'han exhaurit els tiquets de la Cercabirra, una festa molt popular i oberta a tothom. Des de la plaça de l’Escorxador, 800 persones vestides amb la samarreta blava, insígnia d’aquesta edició, han engegat a les 18:30 hores un recorregut per la Part Alta al ritme de l’Amparito.

«Va començar sent un corre bars totalment improvisat amb un grup d’amics», recorda Jordi Gracia, un dels fundadors i organitzadors de l’acte.«Ens hem professionalitzat per poder donar cabuda a tantes persones però l’esperit és el mateix, és una festa del poble», explica. L’objectiu inicial era desmarcar-se dels actes comercials y trencar les regles establertes. «No hi ha ànim de lucre, tot el que es guanya s’inverteix en la pròpia festa», confirma Gracia. «Som una mica rebels i volem que la gent se senti que la festa és seva. No sortim al programa d’actes perquè ens agrada ser alternatius i ara ja creiem que es un tret distintiu», afegeix. De fet, només aquelles persones inscrites prèviament sabien l’hora i la ubicació de l’esdeveniment, per la resta de tarragonins ha estat un misteri fins poques hores abans.

Una característica que continua intacta des dels inicis de la festa és crear una samarreta exclusiva per l’esdeveniment. «Pensem que vestir una mateixa samarreta fa més pinya», opina Gracia. La protagonista de la primera parada de la cercabirra ha estat la cervesa tarragonina Rosita. A continuació, amb el got oficial a la mà, els ‘cercabirrers’ han visitat deu bars de la Part Alta distribuïts per la plaça del Fòrum, el Pla de la Seu i la plaça del Rei, mentre una xaranga i una batucada hi posaven música.

Per tercer any consecutiu, el recorregut ha acabat amb una gran festa al Cos del Bou a mans de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna. La beguda, el sopar i la festa estava assegurada.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También