Santa Tecla comença amb el Primer Diumenge de Festes d’alt nivell casteller

La Vella i Vilafranca es veuen les cares per últim cop abans del Concurs

15 septiembre 2018 10:07 | Actualizado a 15 septiembre 2018 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge la plaça de la Font tornarà a viure una de les diades castelleres més destacades del país. El Primer Diumenge de Festes marca l’inici de les festes de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona i ho fa de la millor manera possible, amb les dues colles de la ciutat amb millors registres històrics, la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona, i dues de les formacions amb més potència del panorama casteller, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Aquesta diada va néixer l’any 2005 amb la intenció de tornar els grans castells a les festes de Santa Tecla, i ja l’any 2007 els vilafranquins van portar el primer castell de Gamma Extra en forma de 2de9 amb folre i manilles. Ja el 2011, els verds altre cop van portar el millor castell vist fins ara a la diada, el 2de8 sense folre. 

Per part de la Vella, l’any 2016 van carregar el seu primer 4de10 amb folre i manilles i el 2015 van fer-hi el 4de9 sense folre, tal com ho havien fet al segle XIX a la plaça de les Cols per les festes de Santa Tecla. Per part de les colles locals, la Colla Jove hi va carregar el seu primer 5de9 amb folre l’any 2012 i el primer 2de9 amb folre i manilles l’any 2014. Aquell mateix any, els Xiquets de Tarragona amb el mateix castell, van fer-hi el seu primer gamma extra en aquesta diada.

No calen més números en mà per seguir afirmant que és una diada de gran nivell i diumenge de ben segur que s’hi veuran grans castells per part de les 4 colles participants.

La Colla Vella arriba en aquesta cita amb la clara intenció de descarregar-hi el primer castell de 10 de la temporada, ja que el 3de10 amb folre i manilles els va quedar en carregat a principis d’agost a la Diada del Firagost. Els rosats en aquesta ocasió volen apostar pel 4de10 amb folre i manilles, que ja el van carregar fa dos anys en aquesta diada per primera vegada i que a la diada de Sant Fèlix el van haver de desmuntar i aparcar.A més a més, podrien apostar per un castell sense folre, com el 2de8 sense folre o el 4de9 sense folre, castells que enguany ja han descarregat i algun castell amb el pilar, que pot ser en forma de 4de9 amb folre i pilar o el 3de9 amb folre i pilar que porten treballant aquestes darreres setmanes als assaigs. Acabarien amb el pilar de 8 emmanillat.

Per part de la Colla Jove, arriba amb quasi tots els deures fets a Santa Tecla i ara és el moment de tornar a atacar el castell de 10. En aquesta diada l’any passat, el castell els va caure amb la sortida de setens i des d’aleshores no l’han tornat a provar. Si el descarreguessin, seria el primer que completen a casa i el segon del seu historial. El 5de9 amb folre pot ser el seu castell de sortida i el tercer castell apunta que serà el 4de9 amb folre i pilar. Arrodonirien la diada amb el pilar de 8 emmanillat.

Els Castellers de Vilafranca és l’única colla que té un castell de 10 completat en aquesta plaça en forma de 3de10 amb folre i manilles i diumenge volen revalidar-lo. Ho acompanyaran del 2de9 amb folre i manilles i el 4de9 amb folre per donar rodatge de cara al 4de10 amb folre i manilles. Tancarien amb un pilar de mèrit amb una novetat a l’estructura després de la baixa d’una titular.

Per part dels Xiquets de Tarragona, aquesta és una cita important, ja que volen completar el primer castell de 9 de la temporada i té opcions que sigui el 3de9 amb folre. Completarien la diada amb el 2de8 folrat i el 5de8
 

45è aniversari dels d’Altafulla

Tot i que l’atenció castellera se centra en diumenge, avui a la tarda a la plaça del Pou d’Altafulla, els Castellers d’Altafulla celebren el seu 45è aniversari acompanyats de la Colla Joves de Valls i els Minyons de Terrassa.

La Joves pot sorprendre en aquesta diada, ja que volen dur-hi un castell sense folre. En principi tot apuntaria al 2de8 sense folre que ja han completat aquesta temporada, però hi ha veus que diuen que podrien estrenar l’inèdit 3de9 sense folre, aprofitant que és una diada sense pressió. 

Al seu costat els Minyons de Terrassa volen completar el 3de9 amb folre consecutiu número 101, després que a Sabadell hi fessin el número 100, i els Castellers d’Altafulla volen apuntar-se el primer castell de la gamma alta de 7 de la temporada en forma de 5de7. 

Comentarios
Multimedia Diari