Santa Tecla no s'oblida de ningú

Música, castellers i gegants van actuar al Balcó per seguir potenciant la inclusió

19 mayo 2017 18:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Balcó del Mediterrani s'ha tenyit de groc. Al voltant de 400 persones s'han reunit aquest dissabte per presentar la 26ena edició de Festa per a Tothom, una iniciativa que, amb el suport de Dow Chemical, pretén acabar amb les barreres físiques i fer arribar Santa Tecla a tots els sectors de la societat. A més, aquest any, s’han incorporat al projecte 90 treballadors de la Dow, cosa que suposa un total de 250 voluntaris.

Música, castellers, gegants i nanos, tota una festa major dedicada a la integració social. La Xaranga la Capona i els Castellers de la Il·lusió son dos organitzacions on les persones amb discapacitats també tenen cabuda. La presència del gegant Martí, dels gegants de Premià de Mar, ha estat una prova més del treball per la inclusió en el marc de la cultura popular. Aquest gegant està adaptat perquè el puguin portar persones amb cadira de rodes o discapacitats sensorials. Per últim, la visita dels nanos ha acabat d’animar el matí. S'ha aprofitat l’ocasió, també, per donar a conèixer el programa festiu en sistema Braille transcrit per l’ONCE.

Després d’aquest seguit d’actes, la penya festiva s'ha dirigit al parc de la Reconciliació per celebrar un dinar de germanor, pel qual s’havien venut 395 tiquets. La vetllada s'ha acabat amb una classe de swing adaptat. “Si no és festa per a tothom, no és festa real”, ha assegurat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Comentarios
Multimedia Diari