Santes Creus vol recuperar l’oficina de turisme que hi havia fa anys a la plaça

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, es va comprometre amb l’alcaldessa a intermediar amb la Generalitat

17 agosto 2020 07:10 | Actualizado a 17 agosto 2020 07:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nucli de Santes Creus ha de poder recuperar l’oficina que turisme que tenia fa uns anys a la plaça de Sant Bernat, i que es va relegar a un punt d’informació a l’interior del monestir. Aquest va ser l’acord al qual va arribar la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, durant la visita que va efectuar al municipi, on es va reunir amb l’alcaldessa Dolors Palma. Ambdues qualifiquen d’inconcebible que un monument tan important i tan visitat com aquest no disposi d’aquest servei, que també hauria de donar informació turística d’arreu de la comarca.

L’octubre de 1999 va obrir l’oficina turística, que estava instal·lada a la plaça Sant Bernat. El seu titular és el Consell Comarcal de l’Alt Camp i està integrada en la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya. Estava ubicada en unes dependències cedides per l’Ajuntament d’Aiguamúrcia.

Però amb la creació de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que gestiona els monuments i jaciments de la Generalitat, el 2014 es va creure convenient el trasllat del servei a l’entrada al monestir, dins de l’edifici.

Roigé va realitzar la visita al que considera un dels àmbits locals, paisatgístics i culturals més emblemàtics dins la demarcació de la Cambra de Tarragona. Es va comprometre a impulsar una reclamació davant de la Generalitat de Catalunya perquè s’obri al públic una oficina d’atenció turística. «No pot ser que un monument de primer ordre del patrimoni cultural europeu no disposi d’una oficina d’informació, difusió i atenció als visitants. Aquesta situació va en contra de la projecció del propi monestir cistercenc, i més encara de la generació de sinèrgies de promoció amb la resta d’activitats econòmiques del territori».

Cal recordar que Santes Creus és un centre d’atracció turístic per on passen milers de turistes anuals, «i no s’entén com en un moment de fort creixement del turisme de proximitat no tinguem una oficina de turisme per promocionar els allotjaments, la restauració o el comerç amb una organització turística que posi en valor i dinamitzi un actiu turístic de país com és Santes Creus», va dir Roigé.

La presidenta de la Cambra va voler conèixer la realitat econòmica del petit municipi de 901 habitants censats, i nou nuclis de població, als quals s’ha de fer front amb equipaments i serveis. Va destacar la necessitat de convertir a Santes Creus en la plataforma de promoció per la resta del territori. Així mateix, considera també important plantejar-se «un pla director promogut per la Generalitat de Catalunya, que ordeni l’entorn monacal, on s’inclogui un pla d’inversions a fi i efecte de millorar aspectes com el paviment, la il·luminació, el manteniment de la jardineria o la retolació».

Dolors Palma reconeixia al Diari que no havien pensat en la necessitat de recuperar aquesta oficina d’informació turística i que havia hagut de venir una persona de fora per fer-los veure la importància de la mateixa. L’alcaldessa apuntava que hi ha un punt d’informació dins del monestir, en una de les capelles, per la qual cosa dona servei només a les persones que decideixen visitar el monument, no a aquelles que no hi accedeixen o que acudeixen els dilluns, quan el monestir està tancat.

L’alcaldessa recorda que l’actual servei només funciona a l’estiu i alguns caps de setmana. La resta la dependència està tancada.

Roigé i Palma es van emplaçar per treballar en la millora de la dinamització de les activitats econòmiques i les activitats culturals a Santes Creus, com a motors de dinamització del territori.

Comentarios
Multimedia Diari