Sardanes i mona es donaran la mà dilluns a l’ermita

L’arrossada popular és un dels moments més esperats entre els veïns d’aquesta localitat

31 marzo 2018 14:34 | Actualizado a 31 marzo 2018 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El turó de l’ermita de la Mare de Déu de Montornès és un enclavament que aglutina història, devoció i tradició. Aquests són els tres pilars que sostenen trobades tan arrelades a la vila de la Pobla de Montornès i la seva contornada, com la que un any més, tindrà lloc aquest Dilluns de Pasqua.

Des d’aquest privilegiat indret es contempla una bella panoràmica, amb el mar a un cantó, la planúria, amb diferents pobles de la rodalia i les muntanyetes i turons premediterranis, com el que és coronat per la mateixa ermita, quina construcció s’acordà el març de 1782.

El santuari està dedicat a l’advocació de la Mare de Déu de Montornès i es venera una imatge de la Verge d’alabastre policromat, que data del segle XVI, talla que es guarda, per motius de seguretat al temple parroquial de Santa Maria, a dins el poble. Per aquest motiu, la imatge exposada a l’ermita és una rèplica de l’original. Així doncs, dilluns la devoció, la tradició de menjar la mona i les ballades de sardanes són els atractius més que suficients perquè a Montornès s’hi apleguin centenars de persones per gaudir de la festa i de la mateixa natura que l’envolta.

La diada, organitzada per l’Associació Cultural Amics de Montornès i l’Ajuntament de la Pobla, de manera conjunta, començarà a dos quarts d’onze del matí amb la missa a l’ermita en honor de la Mare de Déu de Montornès, el cant dels goigs i veneració de la imatge de la Verge.

A les onze, a l’esplanada situada als peus del santuari, arrencarà l’Aplec Sardanista que enguany arriba a la 39 edició, als acords de les cobles Sabadell i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona que s’aniran alternant a l’hora d’interpretar tant les sardanes de la tanda del matí com la de la tarda.

Mentrestant l’equip de cuina començarà a preparar l’arrossada popular per a l’hora de dinar, que hom pot compartir al preu de 4 euros. Cal remarcar que l’organització posa a disposició del públic un servei de taules i cadires que es poden reservar amb antelació. 

Durant el matí es procedirà al sorteig de diferents productes i objectes donats pels comerços de la localitat i entre aquests, la tradicional mona de Pasqua dels Amics de Montornès.

La represa de l’aplec serà a les quatre de la tarda, que inclou el concurs de colles improvisades, més sorteigs de regals i un bon berenar a base de coca i xocolata. En cas de pluja l’aplec sardanista es traslladaria al pavelló.

Comentarios
Multimedia Diari