Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sardanes i mona es donaran la mà dilluns a l’ermita

L’arrossada popular és un dels moments més esperats entre els veïns d’aquesta localitat

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’aplec sardanista i l’ermita son el tema del Concurs de Fotografia. FOTO: joan boronat

L’aplec sardanista i l’ermita son el tema del Concurs de Fotografia. FOTO: joan boronat

El turó de l’ermita de la Mare de Déu de Montornès és un enclavament que aglutina història, devoció i tradició. Aquests són els tres pilars que sostenen trobades tan arrelades a la vila de la Pobla de Montornès i la seva contornada, com la que un any més, tindrà lloc aquest Dilluns de Pasqua.

Des d’aquest privilegiat indret es contempla una bella panoràmica, amb el mar a un cantó, la planúria, amb diferents pobles de la rodalia i les muntanyetes i turons premediterranis, com el que és coronat per la mateixa ermita, quina construcció s’acordà el març de 1782.

L’arrosssada popular tornarà a donar dinar a la gent de l’aplec. FOTO: joan boronat

El santuari està dedicat a l’advocació de la Mare de Déu de Montornès i es venera una imatge de la Verge d’alabastre policromat, que data del segle XVI, talla que es guarda, per motius de seguretat al temple parroquial de Santa Maria, a dins el poble. Per aquest motiu, la imatge exposada a l’ermita és una rèplica de l’original. Així doncs, dilluns la devoció, la tradició de menjar la mona i les ballades de sardanes són els atractius més que suficients perquè a Montornès s’hi apleguin centenars de persones per gaudir de la festa i de la mateixa natura que l’envolta.

La diada, organitzada per l’Associació Cultural Amics de Montornès i l’Ajuntament de la Pobla, de manera conjunta, començarà a dos quarts d’onze del matí amb la missa a l’ermita en honor de la Mare de Déu de Montornès, el cant dels goigs i veneració de la imatge de la Verge.

A les onze, a l’esplanada situada als peus del santuari, arrencarà l’Aplec Sardanista que enguany arriba a la 39 edició, als acords de les cobles Sabadell i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona que s’aniran alternant a l’hora d’interpretar tant les sardanes de la tanda del matí com la de la tarda.

Mentrestant l’equip de cuina començarà a preparar l’arrossada popular per a l’hora de dinar, que hom pot compartir al preu de 4 euros. Cal remarcar que l’organització posa a disposició del públic un servei de taules i cadires que es poden reservar amb antelació. 

Durant el matí es procedirà al sorteig de diferents productes i objectes donats pels comerços de la localitat i entre aquests, la tradicional mona de Pasqua dels Amics de Montornès.

La represa de l’aplec serà a les quatre de la tarda, que inclou el concurs de colles improvisades, més sorteigs de regals i un bon berenar a base de coca i xocolata. En cas de pluja l’aplec sardanista es traslladaria al pavelló.

Temas

  • Pasqua

Comentarios

Lea También