Sarral: Prevenir incendis i recuperar el bosc

200 alumnes de la comarca participaran en la 23a edició del programa educatiu ‘El Bosc i els Incendis’ impulsat pel Consell Comarcal i el cos d’Agents Rurals

16 marzo 2018 08:39 | Actualizado a 16 marzo 2018 08:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:


L’Escola Salvador Ninot de Sarral ha iniciat aquest curs el programa educatiu ‘El Bosc i els incendis’ de la Conca de Barberà, un projecte que pretén conscienciar els infants sobre la importància de la prevenció i els efectes negatius que comporten els incendis.

Ahir, durant tot el dia, 20 infants de 5è de Primària de l’Escola Salvador Ninot acompanyats de dos agents rurals i dos professors del centre van anar el bosc de Vinaixa. 


A primera hora, els agents van fer una explicació de l’entorn perquè coneguessin la flora i la fauna. A la tarda van visitar un bosc cremat i entre tots van ajudar a accelerar el procés de recuperació. A més, els alumnes van plantar un arbre, van col·locar una caixa niu i van alliberar un aguilot.

Per la seva part, l’agent rural de la Conca, Sergi Leiva va afirmar ahir al matí que «els principals objectius són conèixer els valors ambientals i econòmics». Un projecte que desperta l’interès pels més petits, i s’involucren en aportar idees i col·laborar.


El professor de Medi Social de l’Escola Salvador Ninot, Just Quadrado va assegurar ahir que «aquí el bosc tens la possibilitat de fer una activitat que dins de l’escola no la pots fer».


L’alumne de 5è de Primària Jofre Cantó va explicar que «hi ha gent que no s’adona de com es poden provocar els incendis, per això està bé participar en el projecte». L’alumna Emma Sanahuja va afirmar que «vull ajudar a prevenir els incendis i explicar-ho a la gent». I és que el projecte està estructurat en dues jornades: una a classe, amb una xerrada sobre els efectes dels incendis, i l’altra al camp.

Aquest curs escolar, uns 200 alumnes participaran en aquest programa que impulsa el cos d’Agents Rurals i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, des de fa 23 anys. «Tots aquests anys ha tingut una forta acollida per part de tots», explica l’agent.


Les sortides que es faran periòdicament s’allargaran fins a finals d’abril. Les escoles que participaran en aquesta iniciativa són: Centre d’Educació Especial Tilmar (Montblanc), Escola Mare de Déu de la Serra (Montblanc), Escola Les Muralles (Montblanc), Escola Martí Poch (l’Espluga de Francolí), Escola Cor de Roure (Santa Coloma de Queralt), Escola Salvador Ninot (Sarral), Escola Mare de Déu dels Torrents (Vimbodí) i Escola de Blancafort (Blancafort).

Comentarios
Multimedia Diari