Sarral acull la mostra ‘ExpoFrares Alabastre’ en el marc del centenari

Aquest dimarts es va inaugurar la mostra ‘ExpoFrares Alabastre’ a la sala d’exposicions temporals del Museu de l’Alabastre, la qual es pot visitar en l’horari d’obertura del museu

28 septiembre 2017 08:28 | Actualizado a 28 septiembre 2017 08:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest any hi ha la celebració del centenari  de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a la vila de Sarral.
Per aquest motiu, l’Ajuntament, la societat civil sarralenca i les empreses dedicades a la indústria s’han agrupat en una comissió per tal d’organitzar durant tot l’any diferents activitats per commemorar-ho.


Aquest dimarts, 26 de setembre, amb motiu de la Festa dels Sants Metges en honor a Sant Cosme i Sant Damià al municipi, s’inaugurava, a les 18 h, a la sala d’exposicions temporals del Museu de l’Alabastre, ‘ExpoFrares Alabastre’, on un centenar de persones visitaven aquesta mostra que consta d’una col·lecció de 23  frares aguantallibres realitzats en alabastre.

Tal com s’argumentava durant la inauguració de l’exposició, un dels objectius de la mostra  és poder recollir les dades pertinents a cada figura per tal de conèixer el seu any de realització i autor, entre altres. 
L’exposició es pot visitar en l’horari d’obertura del Museu de l’Alabastre de Sarral.

2017, Any Alabastre Sarral

La mostra té com a objectiu donar a conèixer la importància que aquest mineral i el seu treball artesà té i ha tingut pel municipi. Al llarg dels propers mesos es realitzaran noves activitats, tenint com un dels eixos centrals la Fira de Sarral, que tindrà lloc, com cada any, el proper 8 de desembre.


La tradició del guix i l’alabastre a Sarral ja ve de lluny. Es diu que les primeres extraccions es van fer en època romana per proveir la ciutat de Tarraco, tot i que no existeix documentació fins al 1180, quan les pedreres del municipi van començar a ser explotades per part del monestir de Santes Creus.


El 1917 es va instal·lar el primer taller a Sarral. Els responsables van ser un francès, Maurice Raud, i un italià, Victor Arcangioli, que atrets per un carregament d’alabastre, el qual provenia en tren de Barcelona, els va portar a la vila per crear el taller. Amb el temps van obrir nous tallers i a poc a poc la indústria de l’alabastre va prosperar fins a assolir els 20 tallers als anys 60, 70 i 80 arran de la demanda de souvenirs per al turisme.

Comentarios
Multimedia Diari