Satisfacció relativa a municipis del Camp i l'Ebre amb les restriccions del pas de camions per les nacionals

L'Aldea i la Ràpita, dos punts negres de l'N-340, reclamen la gratuïtat de l'autopista, mentre Montblanc es mostra incrèdul a les mesures anunciades per Vila

19 mayo 2017 23:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Municipis del Camp i l'Ebre per on discorren les nacionals N-340 i N-240, històricament reivindicatius per a la restricció del pas de camions, aplaudeixen aquest acord entre Foment i la Generalitat. Els alcaldes de l'Aldea i de Sant Carles de la Ràpita, dos punts negres per accidentalitat, coincideixen que, si bé la mesura és molt positiva, queda curta. Els dos municipis se senten "hiperdiscriminats" per no disposar d'una via ràpida gratuïta entre Castelló i l'Hospitalet de l'Infant. "A falta de tenir l'A-7, l'AP-7 hauria de ser gratuïta per a tothom,", diuen els batlles. Incredulitat a Montblanc, on es restringiran els camions de l'N-240, davant l'anunci de l'execució, via pressupostària, de l'A-27.

"El que hauria d'anunciar el conseller és que comencen les obres de l'autovia en el tram del Coll de Lilla perquè, quan al setembre s'acabi el tram de la variant de Valls, hi haurà un embús a Alcover que serà de pronòstic, sempre estem igual, no concreten res", ha criticat l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC). Andreu creu que s'han fet volar coloms, no sols en l'esperada autovia, sinó també en el corredor ferroviari.

"S'anuncia el tercer fil i l'ample internacional quan encara no s'ha acabat la via, les obres estan parades des de l'1 de setembre", ha denunciat l'alcalde republicà. Andreu atribueix aquests acords entre Foment i Generalitat a la proximitat de les eleccions espanyoles i catalanes. "Ja estem acostumats a les insòlites relacions entre el ministeri i el conseller i a les bateries d'actuacions que acaben sent no res", ha etzibat.

La Conca de Barberà és una de les comarques per on discorre l'N-240, en la qual no hi podran passar camions. "Quin sentit té que els camions, com que no tenim feta l'A-27, s'hagin d'enfilar per la carretera de la Riba, un tram perillosíssim, per poder accedir al peatge de Montblanc", s'ha preguntat l'alcalde de Montblanc. La restricció a altra nacional, la transitada N-340, beneficia municipis costaners de Tarragona i l'Ebre.

 

Aixecar barreres

Per a l'Ebre era una "llarga reivindicació", però que no n'hi ha prou. "Més val això que res", ha declarat l'alcalde de l'Aldea, el també republicà Dani Andreu. Si bé el municipi estrenava el 3 d'octubre del 2013 l'esperada variant, el municipi sempre ha mantingut la necessitat d'una autovia. "Les Terres de l'Ebre no se les tracta com altres indrets de l'Estat o de la pròpia Catalunya, és un greuge comparatiu", ha afirmat.

"Estem hiperdiscriminats i és inacceptable, qualsevol ciutadà ho veu, és deixar l'Hospitalet de l'Infant i entrar a les Terres de l'Ebre que s'acaba l'A-7 i toca anar de peatge, i arribar a Castelló i tornar a tenir autovia", ha coincidit l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín (CiU). "Per això sempre hem demanat la gratuïtat absoluta de l'AP-7, fins i tot ho defensàvem quan es plantejava el projecte de l'A-7", ha recordat.

Comentarios
Multimedia Diari