Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Seguiment del 100% de la vaga dels estibadors a Tarragona

L’acció reivindicativa no ocasiona problemes de trànsit en els accessos al Port

ACN

Whatsapp
Pla obert de l'activitat en un moll del Port de Tarragona coincidint amb una de les hores d'aturades intermitents dels estibadors. Foto: ACN

Pla obert de l'activitat en un moll del Port de Tarragona coincidint amb una de les hores d'aturades intermitents dels estibadors. Foto: ACN

El seguiment de la vaga d’estibadors al Port de Tarragona és del 100%, segons han confirmat a l’ACN fonts dels treballadors. Les aturades han començat aquest dilluns al matí i s’aniran repetint fins a primera hora d’aquest dimarts en hores imparells. A Tarragona, el col·lectiu de l’estiba està format per unes 200 persones, de les quals 160 estan en plantilla i 40 són eventuals. L’acció reivindicativa no ocasiona problemes de trànsit en els accessos al Port, que han obert com en qualsevol dia feiner. L’activitat als molls també ofereix un aspecte de normalitat i els camions hi circulen sense problemes. De moment, ni el col·lectiu de l'estiba ni l’Autoritat Portuària s'han pronunciat sobre les conseqüències de l’aturada, que afecta a la càrrega i descàrrega de mercaderies.

Pla general de l'accés al Port de Tarragona per l'autovia A-27 amb normalitat en el trànsit. Foto: ACN

La convocatòria de vaga arriba després que s’hagin trencat les negociacions amb la patronal Anesco. Els estibadors denuncien que la patronal no garanteix la continuïtat dels treballadors subrogats, després de la recent aprovació al Congrés del nou decret que liberalitza el sector. 

La d’aquest dilluns és la primera jornada d’aturades previstes aquesta setmana. També se n’han convocat per dimecres i divendres. El govern espanyol ha decretat serveis mínims del 100% pel que fa a mercaderies amb caducitat i pel moviment de passatgers i creuers als ports. 

Temas

Comentarios

Lea También