Seleccionats els artistes que realitzaran murals del projecte ‘Ciutat Transformadora’

El col·lectiu de dissenyadores valencianes ‘Cachetejack’ deixarà el seu segell en el macro mural de l’Espai Jove Kesse

Diari de Tarragona

Whatsapp
Seleccionats els artistes que realitzaran murals del projecte ‘Ciutat Transformadora’

Seleccionats els artistes que realitzaran murals del projecte ‘Ciutat Transformadora’

La Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i seguiment de la associació Polígon Cultural, ja ha seleccionat els nou artistes que participaran a les intervencions artístiques "Ciutat Transformadora", en el marc del projecte Murs que Parlen.

L’objectiu és promoure les manifestacions d’art urbà a través de la concessió i promoció de vuit creacions (quatre mitjançant comissariat i quatre mitjançant convocatòria pública) dirigides a artistes locals i nacionals, a banda d’un mural de grans dimensions a l’Espai Jove Kesse.

El col·lectiu de dissenyadores valencianes Cachetejack, de trajectòria internacional, intervindrà a la façana interior de l’Espai Jove Kesse durant el mes d’abril. La seva proposta girarà a l’entorn de l’empoderament femení, reivindicant nous models no normatius per a les dones joves. Els treballs d’aquest tàndem artístic s’han pogut veure a festivals com l’Asalto de Zaragoza, Poliniza de València i a campanyes publicitàries arreu del món.

Pel que fa a les intervencions als vuit centres de transformació elèctrica (ubicats a diferents zones de Tarragona com el centre ciutat, Vall de l’Arrabassada, Campclar, Riu Clar, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista), la selecció s’ha basat en criteris com la paritat de gènere, la diversitat d’estils, l’edat jove, la qualitat artística i la procedència dels i les artistes. A més a més, s’ha valorat que els projectes s’emmarquin en algun dels objectius de l‘agenda de desenvolupament sostenible 2030 de la ONU. Els murals es realitzaran durant els mesos de maig i juny de 2019 a sobre de vuit centres de transformació elèctrica repartides por tota la ciutat.

Al concurs s’han rebut 65 candidatures, entre les quals un 50% de dones, un 40% homes i un 10% col·lectius. Els creadors seleccionats al concurs són: Slim (Barcelona), Reskate (Barcelona), Annaimiquel (Valls-Vic) i Btoy (Barcelona). A més a més, tancaran la mostra quatre convidats comissariats per Pere Grané i Darío Corbacho: Alba Bla (València), Adrià Batet (Tarragona), Dafne Tree (Sevilla) i Pascual Arnal (Vila-Real).

Ciutat Tranformadora compta amb la coordinació i projecció artística de l’entitat Polígon Cultural i la cessió dels centres de transformació elèctrica com a suport mural en col·laboració amb l’empresa Endesa.

Temas

Comentarios