Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sembradors d'Estels, a la Catedral de Tarragona

Més de 400 alumnes participen en aquest acte organitzat per la Delegació diocesana de Missions i cooperació entre les Esglésies.

Diari de Tarragona

Whatsapp

Un any més la Catedral de Tarragona ha acollit els centenars d’alumnes de les escoles de Tarragona en l’acte dels Sembradors d’Estels organitzat per la Delegació diocesana de Missions i cooperació entre les Esglésies.

L’acte, presidit pel Sr. Arquebisbe,  Jaume Pujol, ha comptat amb la participació de les escoles del Carme, Sant Domènec de Guzman, Mare de Déu del Carme, Vedruna Sagrat Cor, Lestonnac-L’Ensenyança, Santa Teresa de Jesús i Sant Pau Apòstol, que aquest any ha estat l’encarregat de preparar l’activitat.

L’activitat, celebrada aquest dijous 14 de desembre amb el lema «Aventura’t a ser missioner», ha comptat amb la benvinguda de la Sra. Ana González, delegada diocesana de Missions, i ha estat dinamitzada per Mn. Joan Àguila, delegat diocesà de catequesi.

Cada escola, a partir del seu lema escolar, ha hagut de trobar per algunes de les capelles del temple, a partir d’una pista, un element necessari per a ser un bon aventurer com ara una llanterna, un barret, una corda o una motxilla, entre d’altres.

Tots aquests elements han ajudat a definir què és necessari per a un bon aventurer. Aquest ha estat escenificat pel seminarista de l’arxidiòcesi Adrià Fernández qui ha explicat la seva experiència missionera d’aquest estiu passat a Hondures, a Sudamèrica.

«No sé si puc dir que he estat un missioner però el que sí puc dir és que he après a estimar, a mirar als altres amb els ulls del cor independentment de la seva religió o creença, i que he tornat amb la motxilla plena d’experiències», ha subratllat.

Fernández ha afegit que per a ser un bon missioner són necessaris aquests elements però en falta un d’important, la creu.

Seguidament el Sr. Arquebisbe ha impartit la seva benedicció tot enviant als infants a ser sembradors d’estels i felicitar el Nadal en nom dels missioners. L’acte s’ha clos amb l’estrena de l’himne «Sembradors d’estels» composat per Mn. Joan Àguila.

Els Sembradors d’Estels és una iniciativa que compta amb més de trenta anys d’arrelament a l'arxidiòcesi, moment en que els infants feliciten el Nadal en nom dels missioners. També és el punt de partida de la Jornada de Infància Missionera que se celebrarà el diumenge dia 28 de gener de 2018.

Temas

Comentarios

Lea También