S'enfronta a dotze anys de presó per un homicidi al Port Esportiu de Tarragona

Avui s'ha constituit el jurat popular

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Audiència de Tarragona ha acollit aquest dimarts la tria del jurat popular que haurà de jutjar Andrés Felipe Ruiz, el jove colombià acusat de matar un altre noi en una baralla al Port Esportiu de Tarragona l'agost de 2010. El tribunal el conformen sis homes i tres dones, i l'inici de la vista oral, que havia d'arrencar aquest dimecres, s'ha posposat al dijous 23 d'abril. La fiscalia sol·licita 12 anys de presó per un delicte d'homicidi perquè considera que l'acusat va propinar un cop de puny mortal a la víctima. El noi, de 28 anys, va perdre la vida al cap de tres dies a l'Hospital Joan XXIII. Un dia abans, l'acusat havia fugit en avió a Colòmbia, i el 2013 va poder ser extradit a l'Estat.

Els fets es remunten a la matinada del 29 d'agost de 2010 a l'entorn de la discoteca Séptimo Cielo del Port Esportiu de Tarragona. Segons el ministeri fiscal, l'acusat -àlies 'Pipe'- va mantenir una "acalorada discussió" amb la seva parella. Un noi, Damian Octavio L. -que posteriorment esdevindria la víctima dels fets-, va intentar calmar els ànims pel fet que la jove era la germana d'un amic seu.

Poc després, quan la víctima es trobava a l'entorn del Port Esportiu, va rebre una agressió per part d'un menor que era amic de l'acusat. "Per què t'hi poses fill de puta?", va dir el menor a Damian Octavio, el qual li va respondre que anés amb compte perquè li donaria dues bufetades, dient-li "culi cagao".

Posteriorment, es van trobar a la zona superior de la discoteca la víctima, Damian Octavio, conegut com 'Giraro', i el menor, el qual li va propinar una puntada a l'esquena. Així, van començar a barallar-se mentre els amics del menor -que acabaria sent condemnat posteriorment per una falta de lesions- l'animaven i li deien que el matés.

L'acusat, que presenciava l'enfrontament, "com a represàlia a la víctima i amb el propòsit de causar-li la mort, li va propinar un cop de puny al cap amb tal força que va fer que caigués a terra, inconscient i amb convulsions", segons l'escrit del ministeri fiscal.

La víctima va ingressar a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona cap a dos quarts de set del matí, en estat inconscient. El jove, que tenia 28 anys, va acabar perdent la vida tres dies després, l'1 de setembre, com a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic que li va produir una mort cerebral.

El dia abans, el 31 d'agost de 2010, l'acusat va abandonar l'estat espanyol través de l'Aeroport del Prat amb un vol en direcció a Bogotà. Després de dictar-se sengles ordres de detenció i presó, l'acusat el van detenir al seu país el 23 de març de 2013 i va ingressar a un centre penitenciari l'octubre d'aquell any, després de ser extradit a l'Estat.

La fiscalia sosté que l'acusat és l'autor de l'homicidi, per la qual cosa sol·licita que se li imposi una pena de 12 anys de presó i que indemnitzi la filla de la víctima amb 123.000 euros. Està previst que, aquest dimarts després de la constitució del jurat popular, la vista arrenqui dimecres a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari