Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sentís (ICV-EUiA) aposta pel comerç de proximitat i per revifar els negocis als barris

La candidata vol que els mercats s'especialitzin en la venda de productes de quilòmetre zero

ACN

Whatsapp
La candidata d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, aquest dijous a l'exterior de la carpa provisional del Mercat Central. Foto: ACN

La candidata d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, aquest dijous a l'exterior de la carpa provisional del Mercat Central. Foto: ACN

La candidata d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, vol potenciar el comerç de proximitat als principals eixos comercials de la ciutat i als barris. Els ecosocialistes plantegen un pla de protecció i de suport al comerç local davant les grans superfícies i multinacionals, amb mesures econòmiques i fiscals per recuperar locals buits. Sentís denuncia que Tarragona no disposa d'una política comercial digna i reclama l'elaboració d'un pla d'equipaments. Els ecosocialistes volen que els mercats venguin productes de "quilòmetre zero" per impulsar l'agricultura local. Pel que fa a l'entorn del Mercat Central, Sentís es mostra partidària que els veïns en decideixin el futur mitjançant un procés participatiu.

La cap de llista d'ICV-EUiA a Tarragona, Arga Sentís, vol centrar els seus esforços en potenciar i protegir el comerç local i de proximitat. Des de l'exterior de la carpa provisional instal·lada per les obres del Mercat Central, Sentís ha assegurat que aquesta intervenció "faraònica i sobredimensionada" és l'exemple d'allò que no volen, perquè a més, ha dit, les obres han causat molts perjudicis als comerciants de l'entorn i als veïns.

Segons Arga Sentís, el mercat és una mostra de les "polítiques fracassades dels governs de dretes, que el PSC no ha estat capaç de capgirar", i ha constatat que l'obra està "hipotecant" la ciutat i "sempre serà deficitari". Pel que fa a l'adequació de l'entorn un cop finalitzin les obres, Sentís aposta perquè combini els interessos dels comerciants i els dels veïns, per la qual cosa insisteix que cal endegar un procés participatiu per consultar-los.

La candidatura ecosocialista aposta "pel petit comerç" al centre i als barris, de forma equilibrada, i rebutja que aquest model sigui compatible amb la proliferació de grans superfícies i franquícies perquè sosté que qui n'acaba sortint més perjudicat és el petit empresari. "Volem un comerç de proximitat, urbà, que doni una oferta diferenciada i que serveixi per reactivar l'economia local, cosa que no passa amb les grans cadenes", ha defensat Sentís.

ICV-EUiA es compromet a elaborar un pla de protecció del comerç urbà i a reactivar carrers i eixos comercials "en crisi" amb mesures per reobrir locals. Els ecosocialistes també plantegen reduir en un 20% les taxes dels mercats setmanals i els comerços on la venda sigui exclusivament de producte de proximitat i en un 40% en el cas d'aquells que se centrin en el producte ecològic.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También