Sergi Feijoo, nou cap de colla dels Xiquets de Tarragona

Té 45 anys i en fa més de 20 que és a la colla ratllada. Anuncia un model innovador i aposta per la prudència i per anar pas a pas

19 mayo 2017 16:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sergi Feijoo és des de divendres a la nit el nou cap de colla dels Xiquets de Tarragona. La seva candidatura, l’única que s’havia presentat a les eleccions a junta tècnica dels matalassers, va obtenir 190 vots en l’assemblea general, celebrada al Seminari. Es van registrar, a més, 45 vots en blanc i 6 nuls. Aquest resultat converteix Feijoo en el nou líder dels ratllats, al costat d’un nodrit equip de col·laboradors, la majoria joves, que té diversos caps visibles: Georgina Amposta com a segona cap de colla, Oriol Falguera com a cap de canalla, Álvaro Palomar com a cap de pinyes i Luis Úbeda com a cap de troncs, un càrrec de nova creació en l’entitat tarragonina.

Feijoo, de 45 anys i bomber de professió, en porta més de 20 als Xiquets, dels que ha estat un habitual als troncs, darrerament com a terç o quart de castells de 9. Ara assumeix les regnes de la colla en un moment de clara transició i amb voluntat regeneradora, després d’una difícil i decebedora campanya 2016 en què els matalassers van quedar lluny dels seus objectius, no van assolir reeditar els èxits de campanyes precedents, i van patir excessives caigudes. Tendències totes elles que la nova tècnica es proposa redreçar amb un model innovador, que conté com a línies mestres més volum d’assaig i també més específic i la posada en marxa d’una escola de castells per aconseguir generar nous castellers. En aquest sentit, Feijoo va explicar durant l’assemblea que el seu gran objectiu és consolidar un grup unit i poder comptar amb més gent i més variada per a totes les posicions dels castells i en particular del tronc.

Pel que fa als objectius castellers, Feijoo aposta per la prudència, per minimitzar riscos i perquè les passes endavant siguin sòlides. La principal meta, d’inici, és tornar a dominar amb garanties els castells de la gamma alta de 8 i els bàsics de 9. «Si arriba la gamma extra, ja arribarà, però no ens l’hem de marcar com a obligació. Amb tantes coses noves com volem aplicar, no ens podem posar aquesta pressió. Necessitem anar pas a pas i demanem paciència», afirma. Després de l’assemblea, el nou cap de colla, que substitueix en el càrrec Josep Maria Solé, es va mostrar «il·lusionat i amb ganes de començar a treballar el projecte».

Comentarios
Multimedia Diari