Serrallo, a les portes del 3de8, i Nois de la Torre consoliden la gamma de 7

Els Xiquets tanca la temporada amb gran projecció i el millor estat de forma dels seus últims anys. Els Nois porten la gamma alta de set i els Xiquets de Torredembarra s’estrenen a casa amb tres castells de sis.

07 octubre 2019 12:20 | Actualizado a 07 octubre 2019 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El barri marítim de Tarragona tenia una cita castellera important de la mà dels Xiquets del Serrallo. Una última oportunitat per fer el salt al castell de vuit i fer justícia a tot el treball de la temporada.

En primera ronda van obrir amb el 5de7, el tercer de la temporada. L’estructura va mostrar-se molt sòlida des del primer moment amb un tronc ferm i van demostrar la confiança que li tenen.

El 3de8 arribava a segona ronda i, novament, va quedar en intent desmuntat passant quelcom similar a la diada de colles locals de les festes de Santa Tecla.

El tronc estava impecable i molt apamat i hi van arribar a col·locar dosos. Aixecador i enxaneta no ho van veure clar i van fer enrere, tot i estar molt a prop de poder-lo assolir, ja que no perillava en cap moment.

Després de l’intent desmuntat, van voler agafar confiança i van afrontar el 2de7, castell que van estrenar per Sant Magí i el van repetir per Santa Tecla.

L’estructura dels dos pilars va presentar-se amb més moviment que els anteriors descarregats, i unes mides no gaire còmodes tant a segons com a terços. Fet que va propiciar que es desmuntés.

Van voler calmar els ànims i van afrontar el 4de7 amb el pilar.

El quatre es va poder carregar amb solvència però el pis de segons estava treballant molt. L’aixecador del pilar va entrar però el desgast va fer que baixés sense que el quatre desvestís el pilar deixant-lo en intent desmuntat.

Finalment, van cloure la diada amb un 3de7 lleuger, un pilar de cinc i tres pilars de quatre simultanis.

Els Xiquets del Serrallo van tancar la seva temporada ahir amb un gran registre de castells de la gamma alta de set i han demostrat un gran estat de forma enguany.

32 castells de set descarregats aquest curs, dels quals 12 són de la gamma alta i només un va quedar en intent.

Afrontar tres vegades a plaça el 3de8, castell que no l’havien fet mai demostra la voluntat i la gran ambició que han tingut des de la formació.

Tot i no assolir-lo, han pogut demostrar que el treball amb el tronc hi estava i que els augura un bon futur camí a la temporada vinent i al proper Concurs de Castells de Tarragona.

Les altres colles que els van acompanyar a la diada varen ser els Minyons de l’Arboç i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès.

Els Bous varen intentar afrontar el castell de set sense èxit fent un intent desmuntat en tercera ronda després d’afrontar el 2de6 i el 5de6. Finalment, van baixar pretensions amb el 3de6 i 2 pilars de 4.

Els Minyons de l’Arboç van portar la gamma alta de sis al barri mariner descarregant el 2de6, el 3de6 amb el pilar i el 4de6.

Doblet casteller a la Torre

Les dues colles torrenques van actuar ahir a la plaça de la Vila.

Els Xiquets de Torredembarra es van estrenar per primera vegada al seu historial acompanyats dels Castellers de la Il·lusió, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i la Colla Jove de Vilafranca.

Una diada on hi van completar amb èxit els primers castells de sis: 3de6, 3de6 amb el pilar i el 4de6 tancant amb el pilar de 4. Tot i presentar uns poms una mica inestables, els troncs van ser bastant sòlids per a la nova colla de Torredembarra.

Nois de la Torre actuava a la tarda a la mateixa plaça amb motiu de la diada de la Verdura i preludi de cloenda de la temporada.

En primera ronda van descarregar el 3de7 amb el pilar sense cap complicació.

El 3de7 per sota va quedar en intent a segona ronda. Va pujar poc calmat i a l’última aixecada va acabar saltant.

Finalment van optar pel 4de7 un pel tancat de mides i el 4de7 amb el pilar.

Comentarios
Multimedia Diari