Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Serrallonga, Déu vos guard!’, nou llibre dels contes del Seguici de Santa Tecla

El recull de narracions sobre els diferents elements festius de Tarragona presenta un nou número cada any

JÚLIA VIDAL

Whatsapp
Un nen mirant el conte durant la presentació que es va fer ahir al Palau de la Diputació. FOTO: Fabián Acidres

Un nen mirant el conte durant la presentació que es va fer ahir al Palau de la Diputació. FOTO: Fabián Acidres

La col·lecció del Conte del Seguici de Tarragona afegeix un setè volum a la sèrie, aquesta vegada basat en el Ball d’en Serrallonga. La història es titula Serrallonga, Déu vos guard!, i està escrita per Pau Torres i il·lustrada per Eric Martínez. El volum es va presentar ahir al pati del Palau de la Diputació de Tarragona.

La col·lecció es va iniciar a partir d’un conveni entre l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació l’any 2013, i des de llavors cada any s’edita un nou volum que es presenta per les festes.

El projecte neix amb la funció de donar a conèixer als nens i nenes la història dels element festiu de Tarragona. El primer volum va ser El Negrito de la Pau, escrit per Jordi Bertran i il·lustrat per Dídac Francisco, i des de llavors s’han presentat L’Àliga de Tarragona, Alça l’aleta, Corre, corre, Cucafera!, entre d’altres, tots creats per diferents autors i dissenyadors i amb aquest objectiu d’apropar la cultura tarragonina als infants de la ciutat.

Els trabucs

Enguany és el torn de la versió local dels trabucs i altres armes de foc que presideixen aquesta festa patrimonial. L’origen del ball es remunta a les èpoques properes al temps històric del bandoler del segle XVII. A Tarragona però, la primera notícia és de 1854, quan l’Alcaldia intercedeix davant l’autoritat militar per a que es prestin les armes, i el ball va ser recuperat per Santa Tecla de l’any 1987 com a entitat nova.

Pel que fa a la música, el Ball de Serrallonga va ser el primer element festiu tarragoní a recuperar els instruments del flabiol, tamborí i sac de gemecs en la festa gran de Santa Tecla.

L’autor, Pau Torres, va pertànyer al Ball de Serrallonga durant vuit anys, i els últims tres va fer de Joan de Serrallonga. L’il·lustrador Martínez va començar a formar part del Ball amb només set anys, i el producte de l’experiència d’ambdós ha estat aquesta nova publicació.

Les històries també estan editades en format vídeo-llibre, amb la col·laboració de Joan Rioné, Muntsa Plana, Joan Reverté i Montserrat ‘Rat’ Cebrián, que narren els diferents volums de la col·lecció. La predisposició a seguir ampliant la col·lecció existeix tant per l’Associació d’Amics de la Colla Jove com d’Insitu Comunicació SL, i ja s’està treballant en el que seran els propers volums.

Temas

Comentarios

Lea También