Set detinguts en una operació contra un grup organitzat que conreava i venia marihuana a Tarragona

La Guàrdia Civil decomissa més de 3.300 plantes de marihuana en l'escorcoll de tres immobles que havien llogat per ocultar els conreus

19 mayo 2017 19:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una operació de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona, ha permès desarticular un grup organitzat internacional que, suposadament, es dedicava al conreu i tràfic de marihuana. Els agents de l'institut armat van detenir, el passat dijous, 3 de juny, set persones de nacionalitat sèrbia d'entre 20 i 40 anys i van practicar tres escorcolls, en els quals van decomissar 3.329 plantes, 3.500 grams de marihuana preparada per ser envasada al buit, 8.500 grams de restes de la planta per fabricar oli d'haixix així com més de 3.000 euros en efectiu. Segons la Guàrdia Civil, l'organització desarticulada estava perfectament estructurada i organitzada. Tenia al seu servei diverses persones dedicades exclusivament a la cura i vigilància de les plantacions, ubicades en diferents immobles que havien llogat prèviament. Després de passar a disposició judicial, dos dels detinguts van ser empresonats sense fiança, mentre que els cinc restats estan en llibertat amb càrrecs, el passaport retirat i l'obligació de personar-se mensualment al jutjat. A tots ells se'ls imputen suposats delictes d'orgnització criminal, tràfic de drogues i defraudació del fluït elèctric.

L'institut armat assegura que va tenir coneixement a principis d'enguany que membres d'un important clan serbi establert a la demarcació es dedicava a llogar immobles en diverses poblacions per establir al seu interior els conreus de marihuana a càrrec i vigilades per diverses persones. Un cop ubicades aquestes cases, els agents van comprovar que, tot i haver estat llogades des de feia sis mesos, no tenien activitat quotidiana però sí el consum elèctric d'una activitat industrial. 

L'operació del passat dijous, amb el corresponent mandat judicial, va portar la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona a irrompre en aquests immobles per comprovar aquests extrems. En aquest sentit, van constatar que els habitatges s'havien compartimentat en diferents estances per albergar la infraestructura necessària per cadascuna de les fases de conreu: una per al dipòsit del material de cultiu, una altra per a la producció industrial de cànnabis, l'assecador i per a l'emmagatzemament i envasat de la mateix. 

Els escorcolls també van permetre descobrir que els immobles es trobaven connectats de forma fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric, fet que l'institut armat considera habitual en aquest tipus de plantacions per l'alt cost del consum elèctric que requereixen. A banda de la substància esmentada i els diners, els agents van requisar una envasadora al buit industrial, tres vehicles i material per al conreu, elaboració i venda de la marihuana.

Comentarios
Multimedia Diari