Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

S’inaugura l’exposició de Ramon Muntanyola a l’Espluga de Francolí

L’Exposició de Ramon Muntanyola romandrà oberta des del 14 de juliol fins al 10 de setembre a la Sala Maria Font

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge de la inauguració de l’exposició que va tenir lloc ahir, divendres. Foto: CEDIDA

Imatge de la inauguració de l’exposició que va tenir lloc ahir, divendres. Foto: CEDIDA

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Museu de la Vida Rural han produït l’exposició ‘Ramon Muntanyola, poeta de banderes blanques’. L’acte s’inaugurà ahir, 14 de juliol, a les set de la tarda, al Museu de l’Espluga de Francolí.

L’acte s’emmarca dins la commemoració del centenari del naixement del sacerdot i poeta Ramon Muntanyola nascut a l’Espluga de Francolí el 1917.

L’exposició, comissariada per l’historiador Jordi Roca i Armengol, s’acostarà a la vida i l’obra de Muntanyola a partir d’objectes personals, la seva obra literària i poètica, fotografies, etc.

L’exposició testimonia l’extraordinària vàlua de Muntanyola com a home d’església, poeta, patriota, biògraf, antòleg, prologuista, sociòleg, etc., una personalitat polièdrica que abasta tots els camps de les humanitats i, de manera molt especial, la poesia.

L’exposició romandrà oberta des del 14 de juliol fins al 10 de setembre en una part de la Sala Maria Font, on els assistents podran contemplar el calze de Catalunya, amb què el 1957, els amics intel·lectuals de Barcelona, van obsequiar-lo i amb el qual Muntanyola va oficiar l’eucaristia fins a la seva mort. Ell va néixer l’any 1917 a l’Espluga de Francolí i va morir a Barcelona l’any 1973.

La inauguració va ser tot un èxit. Així doncs, molta gent podrà conèixer amb més profunditat la vida de Ramon Muntanyola i visitar les seves obres.

Temas

Comentarios

Lea También