S’inaugura l’exposició de Rusiñol i Casas al Museu de la Vida Rural de l'Espluga

La inauguració serà aquest divendres, 29 de juliol, a les vuit del vespre, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

26 julio 2017 14:33 | Actualizado a 26 julio 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest divendres, 28 de juliol, s’estrenarà l’exposició ‘Rusiñol  i Casas, per Catalunya en carro (1889-1892)’. Inauguraran la mostra la seva comissària, Vinyet Panyella, directora-gerent de Museus de Sitges; i Joaquim Coello, president de la Fundació Carulla. L’exposició es podrà veure al museu entre el 28 de juliol de 2017 i el 14 de gener de 2018. Una exposició singular que romandrà el museu mig any.

Història

Entre 1889 i 1892 l’amistat i complicitat entre Santiago Rusiñol i Ramon Casas es consolida gràcies al moviment artístic. Són tres anys fonamentals per a l’evolució de la pintura dels dos artistes, que realitzen diversos trajectes per Catalunya (en carro, a peu i en bicicleta) amb el propòsit de descobrir paisatges i sentir l’emoció de l’artista  davant la natura. Durant aquests anys, també passen una llarga estada a París que determinarà definitivament el rumb artístic de cadascun d’ells. La mostra és un llegat de la darrera etapa naturalista de Rusiñol i de la incursió de Casas en el medi rural.   

Després de la campanya de Poblet, que ja va ser motiu d’exposició en aquest museu, els dos artistes emprenen un viatge en carro per la Catalunya interior. Un viatge que adquireix notorietat i es coneix com ‘la volta per Catalunya en carro’ a partir dels articles que es publiquen a La Vanguardia, a la sèrie ‘Desde mi carro’, on Rusiñol escriu les seves impressions i Casas les il·lustra a manera d’instantània. L’atractiu del paisatge i el medi rural captiven tots dos artistes. A Rusiñol perquè des del paisatgisme ha iniciat la seva carrera pictòrica; a Casas per tot el contrari, perquè la seva obra recull, fins llavors, escena urbana i retrat. 

Enguany és l’any Casas i per cloure aquesta anyada tindrà lloc aquesta exposició tan singular: ‘Rusiñol i Casas, per Catalunya en carro (1889-1892)’. Ramon Casas va ser un pintor, dibuixant i cartellista vinculat a l’impressionisme i un dels impulsors del modernisme català. És un dels pintors més reconeguts de la primera generació modernista i, junt amb Santiago Rusiñol, membres de la bohèmia daurada. La inauguració serà aquest divendres, a les vuit del vespre, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Una mostra singular per tot el llegat històric que representa.

Comentarios
Multimedia Diari