S'inicia la transformació de la carretera del Pla en un passeig

Es preveu que l'actuació estigui enllestida en quatre mesos i que no comporti talls enel trànsit

19 mayo 2017 22:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir es van posar en marxa les obres de reforma que han de convertir la carretera del Pla al seu pas pel barri de Santa Úrsula en un passeig. Dilluns ja es va fer la fase preliminar amb la instal·lació de senyalització i transport de la maquinària necessària i ahir dimarts els treballs es van iniciar.

Les obres tenen un termini d’execució de 4 mesos i començaran pel tram de l’avinguda del Fornàs i fins la gasolinera de Santa Úrsula. Aquesta zona es convertirà en un passeig de 250 metres de longitud i gairebé 10 metres d’amplada que comptarà amb un doble carril per banda. Per guanyar aquest espai, desapareixeran els carrils laterals i, amb ells, els aparcaments en línia de Santa Úrsula. Tot i això, es mantindran els que estan en bateria.

No es preveuen talls importants a la via durant les obres: el primer mes, es podrà circular pels dos carrils centrals i, posteriorment, els vehicles seran desviats pels laterals. L’acció continuarà fins a la rotonda del cementiri. En aquest tram, s’ampliaran les voreres ja existents.

Segons l’alcalde de Valls, Albert Batet, aquesta remodelació «permetrà cosir el teixit urbà existent». Així mateix, ahir va destacar que l’actuació contribuirà en «cohesionar els barris de la zona nord i, alhora, lligar-los amb el centre de la ciutat».

D’altra banda, es millorarà també l’asfaltat i les voreres de la carretera de Barcelona. La inversió conjunta de totes dues actuacions compten amb una inversió de 500.000 euros per part de la Generalitat.

Una actuació amb polèmica

La construcció d’aquest nou passeig ha generat opinions diverses entre els veïns. Alguns li donen la benvinguda, aquesta serà una nova zona per passejar, però d’altres no ho veuen amb bons ulls. «Pensant en els cotxes, això serà un problema. Es perdran aparcaments», explicava un veí. La dona asseguda al seu costat, en canvi, trobava que la iniciativa era encertada. «Aquí hi viu molta gent gran. Tenir un passeig al costat de casa ens anirà bé per fer un tomb», assegurava.

D’altres es feien ressò de la manca de comunicació que hi ha hagut. «L’explicació del projecte es va fer el mateix dia que el de la renovació de l’enllumenat. Al comunicat, però, únicament anunciava que es parlaria de l’enllumenat. Si hagués sabut que es presentava la remodelació de la carretera del Pla, hauria anat a la reunió», es queixava una altra veïna.

Comentarios
Multimedia Diari