S'inicien les 'Jornades sobre la Gestió dels Serveis a les Persones'

A la jornada d’avui, centrada en la contractació pública, hi ha assistit més de 70 professionals de serveis socials, de medi ambient i energia a més de persones dins l’àmbit empresarial.

16 junio 2017 10:14 | Actualizado a 16 junio 2017 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquestes jornades, l’últim acte dels programats per celebrar els 25 anys dels serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès, se celebren a la sala Santiago Costa, de la Diputació de Tarragona, i tenen per objectiu oferir nous coneixements i crear sinergies per millorar la resposta als nous reptes que presenten els serveis socials.

La jornada d’avui l’han obert Pere Virgili, president del Consell Comarcal, Òscar Peris, delegat territorial de la Generalitat, i Rafael Torrico, gerent de SOREA, empresa col·laboradora i patrocinadora de les jornades, els quals han saludat els assistents i posteriorment han donat pas als ponents.

El Dr. Helio Robleda, amb el títol de “Quin cost tenen els serveis socials?” ha dissertat sobre la manera de calcular tècnicament els costos de la feina d’atenció a les persones.

L’ha seguit Albert Serra, secretari general de Salut, Generalitat de Catalunya, que ha fet una exposició general de la situació actual dels serveis a les persones i ha apuntat els objectius i la direcció cap on s’han de dirigir en un futur.

El Diputat Delegat de Patrimoni, de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat, ha fet la introducció a la segona part de la jornada saludant tots els participants, agraint-los la seva presència i el seu interès, i oferint, com no podia ser d’una altra manera, el suport incondicional de la Diputació.

La Sra. Anna Ciutat, subdirectora general de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, ha presentat “El nou projecte de Llei de la contractació del servei a les persones” i Roser Hernández,  subdirectora general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, ha fet una exposició sobre “Què aporta el tercer sector?”.

Per concloure la jornada d’avui, s’ha desenvolupat una Taula Rodona, que amb el títol de “L’experiència del tercer sector en el servei a les persones”, ha estat moderada pel Dr. Pere Segarra, president Territorial del  Col·legi d'Economistes. Director de la Càtedra pel Foment de l'Emprenedoria i Creació d'Empreses de la Universitat Rovira i Virgili, i ha comptat amb la participació de Adela Camí, Directora General d’EDUVIC, SCCL, Roger Borrull Gras, adjunt a la direcció de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Toni Romero Herrera, diplomat en Treball Social i membre de la Junta Directiva de la Fundació en Xarxa, Jesús Delgado, administrador de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés, Xavier Ribera, secretari Provincial de Creu Roja i Pilar Ribas,  responsable del projecte d'acció social  de Càrites.

El proper i últim dia d’aquestes jornades serà dimarts, 20 de juny, i es farà també a la Diputació.

En aquesta propera jornada, a la que ja hi ha més de 140 persones inscrites, el tema vehicular girarà entorn de la pobresa energètica.

Comentarios
Multimedia Diari