S’inicien les obres de construcció de la central de biomassa d'Alcover

Suposarà un estalvia de gairebé un 70% del cost del combustible fòssil

26 junio 2020 17:30 | Actualizado a 28 junio 2020 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi d’Alcover (Alt Camp) s’estalviarà uns 25.000 euros anuals per sumar-se al projecte de la primera xarxa de calor de proximitat feta amb biomassa forestal a la demarcació de Tarragona. Això suposarà un estalvi de gairebé el 70% del cost del combustible fòssil que utilitza per abastir d’aigua calenta els cinc equipaments públics –la piscina, els dos pavellons i els dos edificis de l’escola. A la vegada, també es reduirà en 106 tones l’any l’emissió de CO2. Ahir van començar les obres de construcció de la central de biomassa, ubicada darrera al pavelló municipal d’esports. Els treballs estan previstos que durin uns 3 mesos i que amb l’arribada del fred es pugui posar en funcionament.

«Per a nosaltres és molt important que aquest projecte vegi la llum després de tants anys. De fet, podrem utilitzar recursos naturals de la nostra muntanya i la reducció d’incendis per a la gestió dels boscos», explica l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras.

El cost total és de 375.000 euros. La iniciativa està cofinançada amb el 50% pel Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER), el 25% per la diputació i el 25% restant. ho assumeix l’Ajuntament d’Alcover.

«Cremar llenya al quilòmetre zero és millor que anar a buscar el petroli a 10.000 quilòmetres», remarca Figueras. I és que tot plegat representa estalviar un 77% de mitjana utilitzant estella com a combustible, en comptes de les energies fòssils actuals, com el gasoil, el gas o l’electricitat.

A Alcover, s’instal·la una caldera de biomassa per escalfar cinc equipaments municipals: la Piscina, el pavelló municipal, la Pista coberta de les escoles, i els dos edificis de l’escola Mare de Déu del Remei.

A banda, el projecte, que s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic i l’estalvi energètic, també té l’objectiu de prevenir incendis amb una millor gestió forestal.

I és que el municipi d’Alcover disposa d’una superfície forestal molt important dominada per finques privades d’extensió petita o mitjana. D’altra banda, des de la Diputació de Tarragona també destaquen que la iniciativa generarà nous llocs de treball en aquestes zones on «és important l’equilibri territorial».

Comentarios
Multimedia Diari