Sis detinguts a Vilaverd per traficar amb marihuana i agredir dos homes

La fotografia publicada per un dels membres del grup agressor en una coneguda xarxa social va donar peu a la investigació policial

11 julio 2017 10:34 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Detingut un grup de traficants que cultivava plantacions de marihuana dins d'hivernacles en unes finques a Vilaverd (Conca de Barberà). Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Valls va detenir, dimarts passat 4 de juliol, un total de sis persones -quatre homes i dues dones. El suposat cap de la banda ha ingressat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs. Per evitar robatoris, els membres de la banda vigilaven les plantacions armats amb escopeta. De fet, van agredir dos homes que els van intentar robar la droga.

La fotografia publicada per un dels membres del grup agressor en una coneguda xarxa social va donar peu a la investigació policial. El Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos va haver de fer l'entrada d'alt risc a la finca donat que els detinguts duien armes de foc. En total es van intervenir gairebé 150 quilos de marihuana, entre plantes i cabdells, que al mercat negre tindrien un valor de venda al detall de 69.500 euros. A part, es van localitzar gairebé 5.000 euros fraccionats.

La investigació policial va comprovar que els detinguts no dubtaven en utilitzar la violència. Uns mesos enrere, en concret el 14 de setembre del 2016, el grup va arribar a detenir il·legalment durant tot un matí dos homes que els havien entrat a la finca amb la intenció d'endur-se les plantes de marihuana. Els traficants van sorprendre els dos intrusos. Durant les hores que va durar el captiveri, els detinguts van agredir físicament els dos homes i els van amenaçar amb armes de foc.

Els detinguts no dubtaven en utilitzar la violència i van arribar a detenir il·legalment a dos homes que els havien entrat a robar

Els detinguts, com a suposats autors d'un delicte de tràfic de drogues, amenaces, tinença d'armes i detenció il·legal, són quatre homes de 75, 55, 30 i 23 anys, i dues dones de 56 i 30 anys, tots sis de nacionalitat espanyola i veïns de Vilaverd, excepte l'home de 23 anys que és veí de Castellbisbal. Van passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Valls el passat dijous i el jutge va decretar presó per a l'home de 75 anys i llibertat amb càrrec per a la resta. 

Imatges a 'Facebook'

Segons informen fonts dels Mossos d'Esquadra, la investigació es va iniciar quan la policia va detectar en una coneguda xarxa social diverses fotografies dels dos homes als quals els detinguts haurien agredit per haver-los intentat robar les plantes de marihuana. A partir d'aquesta publicació, la Unitat d'Investigació dels Mossos de Valls va fer-se càrrec del cas i va poder identificar, tant a les persones agredides com a l'home que apareixia amb ells a la fotografia.

Es van identificar els quatre homes i les dues dones com a presumptes autors de les agressions. A més, els investigadors van comprovar que el grup disposava cinc hivernacles repartits en dues finques.

La investigació va començar quan la policia va detectar unes fotografies dels dos homes agredits penjada a la xarxa  pel grup de traficants

El desmantellament de cinc hivernacles de marihuana

El passat 4 de juliol, el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos van fer una entrada a les finques on els detinguts tenien els hivernacles per cultivar la droga. A més, durant el dispositiu els mossos van interceptar un dels detinguts intentant fugir amb una furgoneta carregada de cabdells de marihuana.

El total de la marihuana intervinguda, entre plantes i cabdells preparats per a la venda, és de 146,415 quilos. En el mercat negre la marihuana tindria un valor de venda al detall de 69.500 euros. A més, es van localitzar 4.935 euros fraccionats. Segons Mossos, els diners estaven amagats en una caixa forta encastada en la paret i camuflada de forma que a la vista només es veia un endoll.

Comentarios
Multimedia Diari