Sis mesos de presó per seguir conduint sense carnet a Bellveí

L’home ha estat condemnat per cinquena vegada per anar al volant després d’haver perdut tots els punts del permís
 

16 febrero 2020 17:23 | Actualizado a 16 febrero 2020 17:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que va ser enxampat per cinquena vegada conduint tot i tenir el carnet retirat ha estat condemnat a sis mesos i un dia de presó, segons la sentència de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, que rebaixa en un mes la pena imposada inicialment pel Jutjat del Penal número 4 de Tarragona.

Els fets ara jutjats van tenir lloc a les nou del matí del 7 de maig de l’any passat al punt quilomètric 1.195 de la carretera N-340, al seu pas pel terme municipal de Bellvei. Els Mossos van parar el vehicle conduït pel processat. Els agents van comprovar que a l’home se li havia retirat el carnet per haver perdut tots els punts, segons resolució de la Prefactura Provincial de Trànsit de Barcelona. 

En el recurs d’apel·lació, el processat va justificar estat de necessitat. Va dir que era la seva muller qui cada dia el portava al treball ja que ell no podia conduir, però que a l’entrar a la població de Bellvei, on ell treballa de mecànic, el vehicle es va avariar. Deia que la seva dona no es veia en cor de portar el cotxe fins el taller on ell treballa, a escassos metres.

Per als magistrats de l’Audiència Provincial de Tarragona, la situació no la consideren «d’estat de necessitat». L’avaria del vehicle, a l’entrada a Bellvei, es podria haver solucionat tan fàcilment com deixant el cotxe estacionat i que vingués una grua o una altra persona que no tingués prohibit conduir. «El fet que el taller es trobés a prop no comporta autorització per conduir, ni genera un estat de necessitat». 
 

L’home havia estat condemnat pels mateixos fets el 27 de març de 2013, el 17 de febrer de 2015, el 5 d’abril de 2018 i el 7 de desembre de 2018, sempre a penes de multa o treballs en benefici de la comunitat.
 

Comentarios
Multimedia Diari