Más de Tarragona

S'obren les inscripcions per la ruta #PassejantperTGN

S'han organitzat tres visites guiades pels principals punts d'aquest mapa col·lectiu de la ciutat

Redacció

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

Al llarg de tres dissabtes dels mesos de gener, febrer i març, l’Àrea de Cultura ha programat tres visites guiades que són la culminació del projecte 3.0 #PassejantperTGN. Les visites estan previstes per als dies 28 de gener, 18 de febrer i 25 de març de 2017, d’11.30 a 13.30h, i recorreran alguns dels punts del mapa col·lectiu que s’ha creat arran d’aquesta acció.

A partir de l’abril de 2016, des de les xarxes socials de Tarragona Cultura es va dur a terme aquesta iniciativa, en què es van anar publicant fotografies d’elements urbans, façanes o monuments interessants amb què ens topem diàriament tot passejant per Tarragona però que no són “tan coneguts”, de manera que es van anar contextualitzant amb una petita explicació històrica. A més, paral·lelament, es va demanar als usuaris seguidors de la xarxa d’Instagram que ajudessin a col·leccionar-los, publicant-hi imatges dels elements que més els fascinaven amb el hashtag #PassejantperTGN.

Estàtues, fonts, edificis, grafits... van anar sumant-s’hi setmana rere setmana sota aquesta etiqueta, que recull, a dia d’avui, un total de 2.341 imatges. Fins al mes de novembre, cada diumenge el perfil de @tgncultura (http://instagram.com/tgncultura) va seleccionar una de les imatges presentades i, al final de cada mes, els mateixos usuaris de la xarxa escollien amb els seus vots la que més els agradava, l’autor o autora de la qual es va endur un passi doble anual per als monuments i museus catalans gestionats per la Generalitat de Catalunya, gentilesa de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Els elements publicats per @tgncultura juntament amb els aportats pels usuaris seleccionats cada diumenge van anar conformant un mapa col·lectiu que té una versió virtual i, des d'ara, també una versió en paper. El mapa imprès ja es pot recollir en diversos punts culturals de la ciutat (principalment a l'Antiga Audiència, a l'oficina de Turisme del carrer Major, a l'OMAC i a les oficines de la plaça de la Font de l'Ajuntament).

Però, a més, per tal de descobrir els detalls de les històries que hi ha darrere d’alguns punts d’aquest mapa, s’obre la possibilitat d’inscriure’s a les visites guiades per la Ruta de #PassejantperTGN, que inclou 17 de les 52 localitzacions. La ruta, que serà la mateixa els tres dies, passarà pels punts següents: plaça del Pallol - Antiga Audiència (lloc de trobada), Portal del Roser, Estàtua de Richard Wagner, Casa Ximenis, grafit del Pàrquing Saavedra, Via de l’Imperi, Convent dels Pares Carmelites, Estàtua dels Despullats, Estàtua de l’Avi Virgili, Casa Salas, diversos punts del Balcó, el rellotge de sol del Passeig de les Palmeres, Murs que Parlen i Passeig de les Palmeres.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También