Sorea construirà una planta de tractament d'aigua potable a Pira

Ha signat amb l'Ajuntament de la Conca de Barberà una pròrroga del contracte de la concessió d'aigua.

24 noviembre 2017 18:42 | Actualizado a 25 noviembre 2017 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sorea, empresa gestora del cicle integral de l’aigua a Pira, a la comarca de la Conca de Barberà, ha signat amb l’Ajuntament del municipi una pròrroga de cinc anys del contracte actual de concessió d’aigua i clavegueram que datava del 2012, tenia una durada de 10 anys i era prorrogable en el cas d’executar inversions. Amb la signatura d’aquesta pròrroga, SOREA donarà servei a Pira fins al 2027.

D’aquesta manera, SOREA invertirà en la construcció d’una planta de tractament d’aigua potable (ETAP), finançada en part gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El cost previst és de 219.445 €, 71.620,57€ dels quals seran aportats per SOREA i 149.824,43€ per l’ACA.

Pira s’abasteix d’aigua de diverses fonts: dues mines, un pou i una captació superficial. Avui en dia aquesta aigua només rep un tractament de cloració. Quan es produeixen episodis de pluja incrementa la terbolesa de l’aigua, de forma que en ocasions s’ha d’interrompre el subministrament, amb les consegüents molèsties que aquesta situació origina als veïns.

Les obres consisteixen en la construcció d’una planta de filtrat que es posarà en marxa quan es produeixi un augment dels sediments en l’aigua. Mitjançant sensors instal·lats a les captacions i als dipòsits, es podrà detectar en temps real un eventual increment de la terbolesa. En aquest cas, la planta potabilitzadora es posarà en marxa de forma automàtica.

A més, s’hi instal·laran filtres de carbó actiu per eliminar pesticides i plaguicides. Fins ara s’han produït episodis puntuals de molt baixa concentració d’aquestes substàncies, que si bé no arriben al límit que estableix la normativa per considerar-se nocius per a la salut, amb la instal·lació d’aquests filtres s’eliminarà totalment el risc sanitari.

Amb aquesta planta es pretén millorar la qualitat de l’abastament d’aigua a la població i, per tant, millorar la qualitat de vida de les persones.

Comentarios
Multimedia Diari