Surt a la llum una pedrera romana ubicada al Pont del Diable

Tot i que ja estava documentada, es desconeixia el seu excel·lent estat de conservació i les dimensions que ocupa

03 diciembre 2020 11:44 | Actualizado a 03 diciembre 2020 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb motiu de les tasques de manteniment i prevenció d’incendis que s’estan duent a terme a través del Pla d’Ocupació Municipal d’àmbit Forestal, a l’entorn del parc ecohistòric del Pont del Diable  s’ha descobert en els darrers dies un front de pedrera d’època romana que, tot i que ja estava documentat, es desconeixia el seu excel·lent estat de conservació i les dimensions que ocupa. 

Aquest front, del que es pot observar perfectament com se n’extreia la pedra, molt probablement hauria servit per a la construcció de l’aqüeducte romà i d’altres elements, que a partir d’ara caldrà estudiar. Un cop desbrossada la zona, els tècnics de Patrimoni van  procedir amb els treballs arqueològics per tal d’avaluar la troballa. 

Els elements que s’observen, que son grans peces de pedra amb les marques de les eines que s’utilitzaven per extreure’n els carreus, són visibles al pas de tots els vianants i ciclistes que a partir d’ara ja ho podran contemplar al descobert.  

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo (ECP), ha indicat a la xarxa social Twitter que "es tracta de un front de pedrera d'època romana que, tot i que ja estava documentat, es desconeixia el seu excel·lent estat de conservació i les dimensions que ocupa", i que que "els elements que s’observen, que son grans peces de pedra amb les marques de les eines que s’utilitzaven per extreure’n els carreus, són visibles al pas de tots els vianants i ciclistes que a partir d’ara ja ho podran contemplar al descobert".

Comentarios
Multimedia Diari