Suspesa l'Arribada de l'Aigua de Sant Magí però no el seu repartiment

L'aigua es lliurarà al Portal del Carro però sense cap acte festiu. Demà es mantenen les misses però no la processó

18 agosto 2017 07:38 | Actualizado a 18 agosto 2017 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'organització dels Portants de l'Aigua de Sant Magí ha decidit suspendre el tram entre Bràfim -on han passat la nit- i els dipòsits d'Ematsa, a Sant Pere i Sant Pau, on es preparen per fer després l'arribada a la ciutat de Tarragona. Així ho ha confirmat al Diari el president de la Confraria de Sant Magí, Adolf Quetcuti, qui ha afegit que la decisió s'ha pres després que no tinguessin la cobertura dels Mossos d'Esquadra, que van deixar la comitiva arrel dels atemptats terroristes. Finalment, després de la decisió de la Junta de Portaveus municipal, tampoc hi haurà l'Arribada de l'Aigua a Tarragona, que estava prevista per a dos quarts de vuit d'aquesta tarda.

La Confraria ha decidit, però, que es mantindrà el lliurament de l'aigua al Portal del carro però sense cap tipus d'acte festiu. Es beneiran dues portadores i seguidament es lliurarà l'aigua a les persones que la vulguin. 

Els participants en la Baixada de l'Aigua de Sant Magí han passat, com sempre, la nit a Bràfim. A les set del matí tot estava a punt per reprendre el recorregut. Però s'ha decidit finalment suspendre per la manca d'efectius policials. "Sortir a la carretera sense control policial era complicat", assegurava Quetcuti. Per això s'ha optat per pujar els vuit carrers als camions i seguir ruta cap a l'Argilaga, on els esperaven per esmorzar. Després continuaran cap els dipòsits d'Ematsa.

El president de la Confraria de Sant Magí ha dit que tots els municipis per on havien de passat ja han estat avisats de la suspensió.

Quant a les misses de demà, es mantindran les de les cinc del matí  al Portal del Carro  la de les 11, la missa cantada, segons ha apuntat al Diari l'arquebisbe Jaume Pujol. "Les direm per tots els difunts i pels afectats ", ha dit. En canvi, sí que se supèn la processó de la tarda.

Comentarios
Multimedia Diari