TGN intensifica el control a les seves empreses, instituts i fundacions

L’alcalde Pau Ricomà assegura que «es tracta de la gran auditoria de l’Ajuntament»

12 noviembre 2020 19:10 | Actualizado a 13 noviembre 2020 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona aprova per primera vegada un Pla d’Acció per totes les entitats del seu sector públic. Aquest programa, que l’ha de formalitzar l’alcalde, determina les mesures proposades per les pròpies unitats gestores, que s’han d’adoptar per esmenar les debilitats, les deficiències, els errors i els incompliments posats de manifest i derivades de les actuacions de control.

«Aquesta és la gran auditoria de l’Ajuntament. És un instrument necessari i indispensable per tenir el consistori endreçat i que pugui funcionar amb eficiència», remarca l’alcalde, Pau Ricomà (ERC). «Estem davant del gran salt que ha de millorar el nostre ajuntament i tots els seus processos administratius per convertir-la en un instrument de gestió municipal àgil i eficient», subratlla Ricomà, que afegeix: «Era un dels nostres compromisos electorals: el primer de tot va ser dotar-la dels recursos tecnològics per transformar tots els sistemes d’informació corporatius. Un projecte que s’està licitant i que hem invertit 3,7 milions d’euros a desplegar en 4 anys. El segon era fer una reorganització dels processos interns que ens permeti ser eficients i més àgils i en això estem».

Firmes mixtes i municipals

Aquest pla d’acció s’aplicarà tant als organismes autònoms (IMSS, els Patronats Municipal de Turisme i d’Esports; com a les societats mercantils amb el 100% de capital públic (Aparcaments, EMT, Desenvolupament Econòmic, Espimsa, Smhausa i l’AIE); així com les empreses amb capital públic majoritari: Ematsa i Serfunt). Finalment, també inclou les fundacions.

«Tant les mesures proposades com el seguiment que se’n fa suposa un canvi en la manera d’actuar, però sobretot, representa una oportunitat de millora», subratlla l’alcalde Ricomà.

En definitiva, es tracta d’un mecanisme que permet tancar el cicle de les actuacions de control realitzades i que han posat de manifest les deficiències detectades i que fa necessari l’adopció de mesures correctores. Precisament aquesta és la funció d’aquest Pla d’Acció, que també ha d’incloure el responsable d’implementar-les i el calendari d’actuacions a efectuar.

Seguiment bimensual

El seguiment del compliment de les mesures correctores es realitzarà bimensualment i anirà a càrrec de la intervenció general, qui valorarà la incorporació al Pla d’Acció de les diferents mesures proporcionades pels diferents òrgans gestors. Cada incidència està agrupada per diferents àrees: contractació, personal, subvencions... Així mateix, cada acció es pot subdividir en diferents mesures correctores i aquestes tindran assignat un responsable i una data d’implementació.

Entre les accions més rellevants que detectades figuren: motivar, acreditar i justificar l’import de les subvencions nominatives que s’inclouen al pressupost, planificar adequadament la finalització del contracte per evitar continuïtats, establir els mecanismes de coordinació i supervisió dels contractes menors o planificar la realització de processos de selecció que responguin de manera àgil a les necessitats de personal de la corporació, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari