Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

TGN se suma a les ciutats que permeten pagar el parquímetre amb el mòbil

El consistori impulsa el canvi tecnològic de tot el sistema de control d´accés i de pagament als aparcaments soterrats municipals

ACN

Whatsapp
Parquímetre al carrer Fra Antoni Cardona i Grau. FOTO: PERE FERRÉ

Parquímetre al carrer Fra Antoni Cardona i Grau. FOTO: PERE FERRÉ

Des d’aquest dimarts ja és possible pagar el parquímetre a través del telèfon mòbil a Tarragona. L’aplicació Telpark engloba les 5.129 places d’aparcament regulat en superfície existents a la ciutat. La tinent d’alcalde i presidenta d’Aparcaments Municipals, Begoña Floria, ha subratllat que el sistema aportarà comoditat a l’usuari, que podrà realitzar els pagaments o, si cal, anul·lar denúncies, sense necessitat d’adreçar-se a un parquímetre. La mesura s’emmarca en un paquet de millores que s’implementaran enguany, entre les quals destaca la renovació tecnològica de tot el sistema de control d’accés i de pagament als aparcaments soterrats municipals. També es preveu implementar la tramitació electrònica dels abonaments i targetes per a residents. El conjunt d’actuacions suposaran una inversió d’1,2 MEUR.

L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ha presentat aquest dimarts una aplicació que facilita la gestió i el pagament de l’aparcament en les zones regulades a través del telèfon mòbil intel·ligent i que permet al consumidor personalitzar el seu aparcament en les zones regulades. L’anunci s’ha fet coincidint amb el primer dia de funcionament del sistema.

La nova aplicació és gratuïta i permet a l’usuari gestionar el seu aparcament des del mòbil sense necessitat d’anar al parquímetre i treure un tiquet o la d’anul·lar denúncies per temps excedit. Ara per ara, la primera disponible és Telpark, però en un futur se n’afegiran d’altres. Per començar a utilitzar-la, l’usuari ha de descarregar l’aplicació, que és gratuïta, i registrar-se.

Per començar a utilitzar-la, cal introduir les dades del vehicle o dels vehicles amb què es vulgui d’aparcar, així com la informació de pagament. A partir d’aquest moment, l’usuari pot realitzar els pagaments pel temps desitjat, allargar l’estada o anul·lar denúncies. Els vigilants disposaran de tota la informació als dispositius mòbils tipus PDA, a més del suport que representa el Visual Car, el vehicle que llegeix les matrícules dels vehicles estacionats en zones regulades.

La presidenta d’AMT i tinent d’alcalde, Begoña Floria, ha destacat que la nova aplicació aportarà una major comoditat a l’usuari i, també, donarà resposta a les queixes rebudes per la lentitud dels parquímetres instal·lats l’any 2012. Floria ha avançat que, a més, Telpark ofereix la possibilitat de sol·licitar un document mensual de facturació, pensat principalment per a autònoms i empreses.

L’aplicació engloba les 5.129 places d’aparcament regulat en superfície existent a la ciutat, de les quals prop d’un miler corresponen a la zona blava i, la resta, a les zones verda i taronja. A més, Telpark manté l’opció de tarifes per a residents, tal com permeten els parquímetres. De fet, el conjunt de tarifes es mantindran congelades enguany i es mantenen les tarifes socials. Floria ha subratllat també “el context d’equilibri financer” de l’empresa, tot i el llast que suposa l’aparcament de Jaume I.

Les millores tecnològiques continuaran amb altres mesures destacades com són iniciar la tramitació electrònica dels abonaments i targetes per a residents –actualment uns 2.000-, amb una progressiva desaparició del paper com a comprovant, que s’implantarà al llarg del primer semestre. A partir del segon semestre de l’any s’engegarà el canvi tecnològic de tot el sistema de control d’accés i de pagament als aparcaments soterrats.

Segons ha explicat el gerent d’AMT, Sergi Arts, es vol aparcar l’ús de la banda magnètica en els tiquets, que comença a ser obsolet, i implementar sistemes de codi QR o de barres. Així, per exemple, un abonat podrà accedir a l’aparcament mostrant un codi des del propi telèfon mòbil. Igualment, també es vol estendre el pagament a través del mòbil als aparcaments municipals, amb la mateixa aplicació dels parquímetres.

La tinent d’alcalde Begoña Floria ha insistit que el consistori treballa per millorar la mobilitat a la ciutat i per fomentar l’ús del transport públic. “Tenim uns 77.000 vehicles censats a la ciutat i poc més de 5.000 places regulades al centre”, ha fet notar Floria, qui ha apel·lat a continuar fent “pedagogia” entre els ciutadans. Pel que fa a la introducció de canvis en les categories de residents, Floria s’ha emplaçat a la revisió que es farà l’any que ve del Pla de Mobilitat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También