Tarraco Viva aproparà el patrimoni històric i arqueològic a la ciutadania amb 124 activitats

El festival vol atreure nous públics interessats en la difusió de la història a través dels seus relats

19 mayo 2017 19:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 18a edició de Tarraco Viva, que se celebrarà del 15 al 29 de maig a Tarragona, aproparà el patrimoni històric i arqueològic a la ciutadania per fer del festival un referent de “la ciutat que millor explica la història”, ha assenyalat Begoña Floria, tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona a la presentació del programa del festival aquest dimarts a Barcelona. El certamen es presenta amb la voluntat d’atreure nous públics interessats en la difusió de la història a través dels seus relats. Per fer-ho possible, s’han programat 124 activitats que sumen un total de 436 actes. Les representacions tindran lloc a 32 espais diferents de Tarragona, Altafulla, Constantí, Falset, Porrera i Vila-rodona, que enguany s’incorpora al programa.

Tarraco Viva, el festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica de l’època romana, vol posar a disposició del públic les eines necessàries per reflexionar sobre el passat històric. Com ha explicat el director del festival, Magí Seritjol, aquest festival proposa una "reflexió" de la història i del moment actual, ja que la història serveix per "reflexionar sobre la gent”. 

Al festival de Tarragona es busca fer comprendre com funcionava l’Amfiteatre i qui eren realment els gladiadors, quina feina feia el senat, què menjaven els seus ciutadans, com es construïen els edificis monumentals i quina era la seva vida quotidiana. A més, Tarraco Viva és el reflex d’un festival que vol arribar a l’excel·lència, ja que, com ha explicat Seritjol, la majoria dels festival culturals a Europa són de teatre, dansa o música -entre d’altres- però “ningú havia pensat en el patrimoni històric com ho hem fet nosaltres”. 

El Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona van signar el passat mes de desembre un acord marc de col·laboració per la posada en valor del Patrimoni Mundial de Tarraco amb l’objectiu de consolidar aquest patrimoni com un instrument de desenvolupament cultural, educatiu i turístic de primer ordre. 

Tarraco Viva 2016 

Aquest any el festival s’enceta amb ‘Roma i Egipte, una fascinació mediterrània’, un debat amb especialistes de la història i comunicadors que tractaran la relació entre dues de les grans cultures que ha vist néixer el mar Mediterrani: Roma i Egipte. D’aquesta manera, però, sense treure protagonisme a Roma, el certamen obre una nova línia que es pretén mantenir en els propers anys: la relació entre l’imperi romà i altres civilitzacions del món antic. 

Durant dues setmanes es podrà gaudir de 124 activitats divulgatives que sumen un total de 436 actes repartits en 32 espais de Tarragona com el Pretori, l’Amfiteatre, el Circ, el Fòrum de la Colònia, les Muralles, la Necròpolis Paleocristiana i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari