Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Patrimoni de la Pau no vol agents de la Policia Nacional allotjats al Port

L'entitat, que es reuneix cada primer diumenge de mes a la plaça de la Font, critica que cap plenari hagi rebutjat vaixells de guerra.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El vaixell italià atracat al Port de Tarragona que serveix per allotjar a policies nacionals. FOTO: Lluís Milián

El vaixell italià atracat al Port de Tarragona que serveix per allotjar a policies nacionals. FOTO: Lluís Milián

Els membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau expliquen que estan preocupats "per la violència física desfermada" durat la celebració del referéndum "arreu de Catalunya per les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol".

Una part d’aquestes forces policials, afegeixen, s’allotgen a un vaixell ancorat al Port de Tarragona. "A diferència del que ha expressat l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, a nosaltres sí ens molesta la presència al Port d’un vaixell carregat de gent armada", continuen.

Tarragona
Cada primer diumenge de mes, l'entitat
té una paradeta a la plaça de la Font.

L'entitat pensa que "la nostra ciutat no pot tenir bon veïnatge amb persones amb placa que venen amb l’ordre d’atemorir i atonyinar la ciutadania. La militarització de la ciutat és un problema d’ordre públic, perquè la presència de cossos armats no garanteix la convivència pacífica sinó que és contraria a llurs principis".

El Port de Tarragona té diferents usos apart del comercial, i l’atracament d’aquest tipus de vaixells en les seves instal·lacions "dóna l’esquena a l’interès de la ciutadania". La Coordinadora explica que "ens referim tant als vaixells de la VI Flota dels EUA i de l’OTAN, molts d’ells participants en conflictes armats a altres indrets del món, com als vaixells de megaluxe que atraquen a la Marina Port Tarraco, propietat del holding Qatar Diar.

Després dels atemptats del 17 d’agost, continua el comunicat "hem vist com els Mossos d’Esquadra són aplaudits i obsequiats amb flors. Són el mateix cos de policia que va disparar la bala de goma amb què va perdre l’ull Ester Quintana, i que va ferir un jove menor d’edat en el transcurs d’una vaga general a la nostra ciutat".

Per últim, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau manifesta que "lamentem que cap ple de l'Ajuntament de Tarragona hagi aprovat el rebuig a la presència de vaixells de guerra al Port, de la mateixa manera que trobem a faltar ara, per part dels representants de l’Ajuntament i de l’Autoritat Portuària, una posició ferma contrària a l’acollida del vaixell de policies enviat pel Ministeri d’Interior a la nostra ciutat en el marc de l'operatiu contra l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. I pel que sembla, seguiran al port de forma indefinida".

Temas

Comentarios

Lea También