Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona: Plaça del Rei o de la República?

Arran i la CUP presenten una moció per debatre en el ple d'aquest dijous dia 25 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Membres d'Arran i de la CUP a l'actual plaça del Rei de Tarragona.

Membres d'Arran i de la CUP a l'actual plaça del Rei de Tarragona.

Aquest matí els membres d’Arran Víctor Beltran i Adrià Sanabra i les regidores de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí han fet pública la moció que el Grup Municipal independentista presentarà en el Consell Plenari que tindrà lloc el proper dijous 25 de gener per tal que la plaça del Rei passi a anomenar-se plaça de la República.

Els membres d’Arran han explicat que a nivell nacional estan portant a terme la campanya “I·luminem la foscor, ofeguem el feixisme!”. En el marc d’aquest campanya, segons Víctor Beltran, “el passat 15 de gener a Tarragona, commemorant que feia 79 anys de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, vam batejar la plaça del Rei com a plaça de la República.”

Adrià Sanabra ha afegit que que aquesta plaça és molt simbòlica ja que és on es troba l’antiga presó franquista de Pilats “que és on hi havia els presos republicans que van mal viure o van morir afusellats a la muntanyeta de l'Oliva per defensar la República.”

Per la seva banda, el regidor Jordi Martí Font ha explicat que aplaudeixen els criteris que se segueixen a la Comissió de Cultura sobre el nomenclàtor de la ciutat, per exemple posar noms de dones als carrers nous, però “cal revisar també una part del nomenclàtor, ja que es no s’ha tornat a fer des de finals dels setanta i hi ha noms com els dels Borbons, o colonials com Méndez Núñez i Pau del Protectorat, que cal canviar”.

La regidora Laia Estrada ha explicat que la moció proposa dos acords que són clars, assumibles per tothom i senzills. D’una banda, proposa revisar el nomenclàtor i treure’n tots els noms de persones o de fets que són discriminatoris o han estat contraris als drets humans.

El segon acord, proposa “canviar el nom de la plaça del Rei per Plaça de la República, un nom que respon als valors democràtics actuals i més d’acord amb el segle XXI i els principis d’igualtat, llibertat i solidaritat assumits per la major part de la nostra societat”.

Temas

Comentarios

Lea También