Tarragona, Reus i Tortosa són 'viles amb caràcter'

L'Agència Catalana de Turisme dóna vuit distintius a ciutats i pobles de Catalunya, tres de la demarcació.

29 noviembre 2017 18:58 | Actualizado a 29 noviembre 2017 19:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, han lliurat avui al Palau Moja de Barcelona els primers distintius de Ciutats i Viles amb Caràcter.

Han recollit aquestes distincions en nom de les seves ciutats la tinent d’alcalde i consellera de Turisme de Tarragona, Immaculada Rodríguez; el tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de Terrassa, Amadeu Aguado; el tinent d’alcalde i regidor de Turisme de Tortosa, Josep Monclús; la regidora de Turisme de Vic, Carme Bover; la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de Reus, Montserrat Caelles; la regidora de Turisme de Vilafranca del Penedès, Dolors Rius; i la tècnica de turisme cultural i patrimoni de Lleida, Núria Rauret.

Durant l’acte de lliurament, Bono ha declarat que “avui distingim unes ciutats que volen crear un espai d’influència en el seu entorn més immediat, perquè són ciutats que es reconeixen a elles mateixes amb un punt d’autoestima i aquest és un element clau configurador de la identitat”.

Així mateix, el director general de Turisme ha volgut destacar que “amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter activem ara una nova eina per afavorir una millor projecció d’aquests altres espais urbans de Catalunya que, amb el seu caràcter, contribueixen a configurar el caràcter del país”.

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, que avui han rebut les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa.

Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu, entre d’altres.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter forma part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural. El seu objectiu és atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment.

Comentarios
Multimedia Diari