Tarragona acollirà un dels tres concerts de presentació del nou disc de Sopa de Cabra

Després de quatre anys sense cançons noves i de dos anys sense concert, publicaran abans de la primavera el seu desè disc d’estudi

29 noviembre 2019 08:30 | Actualizado a 29 noviembre 2019 08:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Tarragona acollirà un dels tres concerts de presentació del nou disc de Sopa de Cabra, segons va avançar ahir el grup en un comunicat. L’espectacle serà a la Tarraco Arena Plaça (TAP) el 18 d’abril, i les entrades ja són a la venda a la web del grup que lidera Gerard Quintana.

Després d’un any a l’estudi, Sopa de Cabra trencarà el seu silenci discogràfic. Portaven quatre anys sense cançons noves i dos anys sense fer cap concert oficial.

El grup de rock català, que actualment està a la fase final del procés de gravació, publicarà el que serà el seu desè disc d’estudi, abans de la primavera. De moment ja es pot escoltar el primer dels tres senzills que es publicaran fins al març. Ees titula Farem que surti el sol i s’inspira en el drama que viuen els refugiats al Mediterrani i la tasca de salvament que, tot i les dificultats, realitzen oenegés com Open Arms.

La cançó la van escriure a l’estiu mentre els vaixells Sea Watch i Open Arms esperaven l’assignació d’un port segur per desembarcar les persones rescatades, «mentre els donaven el silenci de les institucions europees com a resposta», segons recorden ells mateixos. La nova cançó de Sopa de Cabra, produïda per Josep Thió, surt del seu format habitual i s’endinsa en un paisatge i en uns ritmes orgànics que bateguen al costat d’una electrònica intimista, segons recull la informació facilitada pel propi grup radicat a Girona.

Sopa de Cabra ha volgut experimentar amb el clip una combinació de nous formats com el dels populars stories de la xarxa social Instagram, amb imatges cedides per Open Arms, imatges que s’han realitzat amb la col·laboració de joves sirians que malauradament han viscut el drama de la migració i unes noves imatges de Sopa de Cabra a dalt del vaixell Astral de l’ONG badalonina.

Lletres colpidores

La superposició d’imatges reals del drama «inhumà» dels refugiats al Mediterrani, amb videostories inspirats en les xarxes socials, juntament amb el relat colpidor de la lletra i la música de Farem que surti el sol, i el nexe en comú de la interpretació dels Sopa de Cabra al vaixell Astral, conflueixen en un clip «necessari».

A banda de Tarragona, la gira de presentació recalarà a Girona, i a Lleida. El divendres 27 de març serà el concert al Teatre la Llotja de Lleida, i el dissabte 4 d’abril, a l’Auditori de Girona dins del festival Strenes. Fa un mes es va anunciar l’inici de gira al Poble Espanyol, dins del festival Cruïlla de Primavera, cita per la qual queden poques entrades.

Comentarios
Multimedia Diari