Tarragona aprova demà d'urgència la urbanització de l'anell olímpic

Aquest és l'últim tràmit i ja podran començar les obres de l'Anell, que ha d'albergar el Palau d'Esports, una piscina olímpica, la remodelada pista d'atletisme i un velòdrom

19 mayo 2017 19:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarragona aprovarà demà d'urgència la urbanització de l'anomenat Anell Mediterrani, que concentra el gruix de les instal·lacions esportives dels Jocs del Mediterrani de 2017, informa el consistori.

Demà, a les set del vespre, s'ha convocat un ple extraordinari per aprovar el projecte d'urbanització de l'Anell Mediterrani en què també es resoldran les al·legacions.

Aquest és l'últim tràmit i ja podran començar les obres de l'Anell, que ha d'albergar el Palau d'Esports, una piscina olímpica, la remodelada pista d'atletisme i un velòdrom.

Els treballs es van adjudicar a la UTE formada per Sorigué, Carbonell Figueras, Aquambiente i ACSA amb un pressupost superior als 9 milions d'euros.

L'Anell Mediterrani es projecta en una superfície de 330.000 metres quadrats al barri perifèric de CampClar i l'aprovació definitiva de la seva urbanització arriba en plena incertesa sobre la construcció del Palau d'esports.

Dues UTE han renunciat ja a construir el palau per considerar-lo inviable econòmicament (es va adjudicar per poc més de 8 milions d'euros).

Aquest matí, representants de l'ajuntament de Tarragona s'han reunit a la seu d'Infraestructures de Barcelona amb la Generalitat per buscar una solució sense que hagi transcendit què s'ha decidit.

Sobre la taula, hi ha les opcions d'encarregar el projecte a l'empresa que va quedar en tercer lloc al concurs; convocar-ne un de nou o mantenir-lo però augmentant el pressupost de licitació.

A tot això, el grup municipal de CiU a l'ajuntament de Tarragona, a l'oposició, ha exigit al portaveu popular Alejandro Fernández que "espavili" per aconseguir que el Govern central compleixi amb els seus compromisos.

En teoria, el Govern central devia aportar 15 milions d'euros als Jocs del Mediterrani, que s'han convertit en 3,4 que "ni tan sols han arribat", subratlla el portaveu convergent, Albert Abelló.

Abelló retreu que a Tarragona 2017 li arribaran "les engrunes" i "a Fernández ja li va bé", quan "als Jocs Mediterranis d'Almeria 2005 es van invertir 40 milions d'euros". EFE

 

Comentarios
Multimedia Diari