Tarragona celebrarà el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la ciència de la mà

En total es duran a terme una dotzena d’activitats repartides des del dia 1 fins al 15 de febrer en espais com el Campus Catalunya de la URV, la Biblioteca Pública de Tarragona o el Cafè La Cantonada

31 enero 2019 16:49 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (DivulgaTGN), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar iniciatives per fomentar l'interès per la ciència al territori, ha organitzat una sèrie d’actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència el proper 11 de febrer.

La finalitat de la jornada, que per primer cop es portarà a terme de manera massiva en diversos indrets de la demarcació, és aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència de les dones i les nenes, i la igualtat de gènere.

En total es duran a terme una dotzena d’activitats repartides des del dia 1 fins al 15 de febrer en espais com el Campus Catalunya de la URV, la Biblioteca Pública de Tarragona o el Cafè La Cantonada. Tots els actes són gratuïts i oberts al públic en general, i són possibles gràcies a la col·laboració de quinze investigadores de diverses institucions.

Un dels punts forts de la programació és la realització de tres trobades amb científiques de Tarragona de diferents àrees del coneixement per explicar i divulgar la seva recerca i quina és la problemàtica de la dona a la carrera investigadora. Aquestes taules rodones compten amb la col·laboració de l’Observatori d’Igualtat de la URV i la participació dels centres de recerca ICAC, IPHES, ICIQ i IISPV i investigadores de la universitat tarragonina.

El Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència també tindrà una visibilitat destacada a les biblioteques. I és que els 42 centres que formen part de la xarxa de biblioteques públiques de la demarcació comptaran amb un nou lot de 6 llibres sobre dones científiques gràcies a l’ampliació de bibliografia per la qual ha apostat la Central de Biblioteques de Tarragona. A més a més, sis investigadores impartiran una xerrada a les biblioteques de Torreforta, Tarragona, Reus, Montblanc, Falset i Cunit.

Donar visibilitat a les científiques del present i del passat també serà possible mitjançant aparadors públics de llibres. Es podran veure a més de 30 biblioteques públiques, als CRAIS de la URV, i a les llibreries Abacus, Adserà i La Capona. Finalment, cal destacar que el públic més petit també podrà gaudir d’aquesta celebració amb el taller científic “Científiques reconegudes i la fàbrica de plàstic”, a la Llibreria Adserà.

Les persones que vulguin seguir la programació a través de les xarxes socials podran fer-ho a l’etiqueta #Tarragona11F i als compte de Twitter i Instagram @divulgaTGN.

 

Comentarios
Multimedia Diari