Tarragona centra a la plaça Corsini la Revetlla de Sant Joan

Del 14 al 30 de juny, la ciutat celebrarà Sant Joan, el Dia de la Música i la festivitat de Corpus en una programació que inclou les propostes de les entitats

06 junio 2019 10:48 | Actualizado a 06 junio 2019 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El juny es presenta aquesta any amb una programació festiva que s’iniciarà el divendres 14 de juny i s’allargarà fins el dia 30. La consellera de Festes en funcions, Begoña Floria, ha explicat que el juny és el tret de sortida a l’estiu i a les activitats al carrer amb un protagonisme especial per la nit de Sant Joan, “la més curta de l’any i la que vivim amb més intensitat” i ha afegit “seguint amb el criteri que ja ha funcionat amb altres activitats culturals, aquest any també s’ha obert la programació a les propostes de les entitats, així aquest any juntament als actes municipals s’hi afegeixen deu entitats de la ciutat”.

El concert de música de cambra del Cicle del Grup de Ciutats Patrimoni que se celebrarà al Pretori el 14 de juny marcarà l’inici de la programació festiva. L’endemà el dissabte 15, el Pla de la Seu i els seus voltants acolliran la Fira Aproxima't, de productes artesans i de proximitat del Camp de Tarragona.

La trobada comptarà amb diverses activitats culturals i gastronòmiques durant el dia. A la nit arrencarà el primer acte de Sant Joan amb la Desvetlla dels Ninots de la Foguera que recorreran els carrers de la Part Alta en cercavila.

La festa continuarà el dijous 20 amb el concert dels coneguts Reggae per Xics amb The Penguins que presentaran el seu nou treball. Un espectacle per tota la família que començarà a les 7 de la tarda a la plaça de la Pagesia i que comptarà amb la participació d’alumnes de l’Escola de Música de la Diputació de Tarragona.

La festivitat del Corpus se celebrarà el dissabte 22 de juny amb els actes més tradicionals amb el toc de campanes i l’ofici religiós i el posterior Seguici de Corpus i la Professó de Corpus.  A més del tradicional Ou com Balla que aquest any es farà el dissabte i el diumenge

La nit del dissabte serà el torn de la música en directe. La Sala Zero celebra el 25è aniversari amb The Flamin’ Groovies amb Roy Loney i la Capsa de Música celebra el Dia Internacional de la Música amb un Tribut a Woodstock.

La nit de Sant Joan

El diumenge arriba l’epicentre de la festa, la vigília de Sant Joan omplirà la ciutat d’actes de foc i petards. La seqüència ritual començarà amb l’arribada de la flama del Canigó a terres tarragonines a les set de la tarda i, a les 19:30 hores, ho farà al Serrallo on s’encendrà la primera foguera i la crema del Ninot.

Simultàniament, a la plaça Corsini es dispararà una sorollosa traca que anirà acompanyada del repartiment de coca amb xocolata. A les 11h de la nit, la cercavila de foc recorrerà el centre de la ciutat, des de la plaça de la Mitja Lluna fins a la plaça Corsini.

Davant el Mercat Central el Ball d’en Serrallonga llegirà el manifest dels ninots de les foguerades i s’encendrà la gran foguera que donarà el tret de sortida a la Revetlla de Sant Joan a càrrec de La Golden Beat.

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa s’afegeix al Juny Festiu amb la proposta ‘Envoltem la Catedral’ per celebrar els 40 anys de l’entitat. La sardana més gran que s’hagi ballat mai a Tarragona es farà el diumenge a les 6 de la tarda, en acabar hi haurà coca de Sant Joan per tothom.

El dilluns 24 comptarà amb la tradicional diada castellera de Sant Joan. La plaça de la Font acollirà les construccions de les quatres colles tarragonines a les 19:30h.

El juny festiu passarà el relleu al teatre amb la inauguració del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT). La companyia Les impuxibles presentaran el seu espectacle ‘Suite TOC núm. 6” al Teatre Metropol el dimarts 25 de juny.

El mes es clourà amb la Cercavila de foc infantil a la Rambla de Ponent, el diumenge 30 de juny. Hi participaran el Ball de Diables Infantil, el Drac petit, el Bou petit i la Víbria.

Comentarios
Multimedia Diari