Tarragona comptarà amb 90 de les 142 oficines de la Hisenda catalana

Tributs de Catalunya, la xarxa amb finestreta única de la Generalitat i les diputacions catalanes, obrirà 50 noves oficines al Camp de Tarragona i les Terres de l´Ebre d´aquí al maig

19 mayo 2017 19:47 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tributs de Catalunya, la xarxa tributària amb finestreta única que la Generalitat i les diputacions catalanes van crear el 2014 com a embrió de la Hisenda pròpia, disposarà a partir del 2 maig de 142 oficines a tot el territori, per comptes de les 53 que té en l’actualitat.

D’aquestes 142 oficines, 90 estaran a la demarcació de Tarragona, que ara en té 40. Per tant, a la demarcació se n’ubicaran 50 de noves. Així ho va donar a conèixer ahir el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras.

Els ciutadans disposaran, doncs, de 89 noves oficines distribuïdes a tot Catalunya per poder realitzar les seves gestions tributàries.

Cal recordar que Tributs de Catalunya gestiona actualment diversos impostos. Entre els que té transferits la Generalitat hi ha els de Successions, Transmissions, el Turístic, el de Patrimoni i el del Joc, a més dels cànons d’aigua i els cànons de Residus. Pel que fa als impostos locals, són l’impost de béns immobles (IBI), el de vehicles, el de plusvàlues, l’impost d’activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

El conseller Junqueras i el secretari d’Hisenda, l’ebrenc Lluís Salvadó, es van reunir ahir amb els presidents de tres de les quatre diputacions catalanes –el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s’hi reunirà el 21 d’abril– per ratificar un nou conveni de col·laboració entre aquestes administracions per fer «un pas endavant» en la construcció de Tributs de Catalunya i, per tant, de la Hisenda catalana.

Segons va destacar després Junqueras, l’ampliació de la xarxa d’oficines de Tributs de Catalunya facilitarà la proximitat amb els contribuents i la gestió de tràmits i permetrà més eficiència en la lluita contra el frau.

Aquesta finestreta única es va posar en marxa fa dos anys amb 53 oficines, entre les quals s’incloïen les quatre delegacions de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i 49 organismes autònoms de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

A partir de maig, a aquesta xarxa s’hi sumaran 89 oficines més de les diputacions, que gestionaran tant els tributs locals, que corresponen a aquests organismes provincials, com els propis de la Generalitat i els cedits per l’Estat, que exerceix el Govern a través de l’ATC.

Un total de 90 de les 142 oficines seran a Tarragona, mentre que n’hi haurà 28 a Barcelona, 10 a Girona i 10 a Lleida, a més de les quatre de l’ATC.

 

‘El 2017 liquidarà impostos’

«La voluntat és donar una resposta eficient i flexible als ciutadans», assenyalà Junqueras, que va posar l’accent en el fet que Diputacions i Generalitat sumaran esforços i ampliaran l’intercanvi d’informació per reforçar la lluita contra el frau fiscal. «Pot ser que hi hagi una persona física o una entitat que sigui deutora amb alguna administració i que al mateix temps cobri una subvenció per part d’una altra. Això s’ha de corregir», indicà.

Junqueras recordà que l’Estat continua sent el responsable de la gestió d’entre el 90% i el 95% dels impostos que paguen els ciutadans de Catalunya, però incidí que el reforçament de Tributs de Catalunya permetrà acumular experiència, coneixement i «crear els fonaments de la futura Hisenda de l’Estat que volem ser». «El 2017, la Generalitat estarà liquidant impostos i fent el cobrament executiu», assegurà.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, qualificà de «pas important» l’acord, dins de les seves competències, contribuiran a «facilitar amb més eficiència i eficàcia els serveis a la ciutadania». A la reunió hi va assistir també el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el de Lleida, Joan Reñé. El president de la Diputació de Tarragona no hi va poder assistir en coincidir la reunió amb el ple de l’ens supracomarcal.

Comentarios
Multimedia Diari