Tarragona dedicarà un carrer a Neus Català, supervivent de camps nazis

Actualment, l'Arxiu Històric està elaborant un cens de tarragonins deportats als camps de concentració nazis a la Segona Guerra Mundial i el llistat ja compta amb 35 persones. 

24 enero 2020 23:00 | Actualizado a 27 enero 2020 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers per Tarragona. De fet, ja s’ha iniciat el tràmit per tal de donar audiència als interessats, és a dir, a aquells que van proposar els noms –associacions de veïns i ciutadans en general–. Ara, les idees es posaran a informació pública durant un mes per a la seva aprovació definitiva.

D’una banda, un dels noms que es van proposar va ser el del Forn del Call, al carrer ubicat entre la plaça dels Àngels i la plaça del Rei, amb motiu d’un forn jueu existent en aquella mateixa zona. També s’ha posat sobre la taula e nom de Camí de les Fonts. Es tracta d’un carrer que dona accés a la zona de Pou Boronat, i s’ha prposat el nom carrer de Renau a l’antic camí de Sant Pere, 1 –entre Ematsa i la Muntanyeta–. En aquest darrer cas, es substituiria un nom provisional o no oficial per un de definitiu.

El portaveu de l’equip municipal, Xavi Puig, asegura que «el govern té la voluntat de propmoure noms de dones históriques i de valors universals», i afegeix que «hem d’apropar-nos a la toponímia, sempre d’acord amb les idees dels ciutadans». Per això, Puig ha donat a conèixer la proposta dels noms de Neus Català, Elisa Cardona i Pilar Pradells.

Pel que fa a Neus Català i Elisa Cardona, anirien al Pla Parcial número 1, ubicat a la carretera de Valls. El de la històrica militant del PSUC i fundadora de l’Associació de Veïns de Torreforta, Pilar Pradells i Sabaté, substituirà el nom de la plaça ubicada davant del Centre Cívic del barri de Ponent, coneguda com a plaça del Tarragonès.

Finalment, la plaça ubicada entre els carrers Set Lledoners, Joan Ruiz i Porta i Macià Mallol i Bosch –davant de l’Hospital Universitari Joan XXIII– passarà a dir-se plaça dels Metges i les Metgesses.

Actualment, l'Arxiu Històric està elaborant un cens de tarragonins deportats als camps de concentració nazis a la Segona Guerra Mundial i el llistat ja compta amb 35 persones. 

Comentarios
Multimedia Diari