Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona dedicarà un carrer a Neus Català, supervivent de camps nazis

Actualment, l'Arxiu Històric està elaborant un cens de tarragonins deportats als camps de concentració nazis a la Segona Guerra Mundial i el llistat ja compta amb 35 persones. 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imagen de Neus Català.

Imagen de Neus Català.

La comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers per Tarragona. De fet, ja s’ha iniciat el tràmit per tal de donar audiència als interessats, és a dir, a aquells que van proposar els noms –associacions de veïns i ciutadans en general–. Ara, les idees es posaran a informació pública durant un mes per a la seva aprovació definitiva.

D’una banda, un dels noms que es van proposar va ser el del Forn del Call, al carrer ubicat entre la plaça dels Àngels i la plaça del Rei, amb motiu d’un forn jueu existent en aquella mateixa zona. També s’ha posat sobre la taula e nom de Camí de les Fonts. Es tracta d’un carrer que dona accés a la zona de Pou Boronat, i s’ha prposat el nom carrer de Renau a l’antic camí de Sant Pere, 1 –entre Ematsa i la Muntanyeta–. En aquest darrer cas, es substituiria un nom provisional o no oficial per un de definitiu.

El portaveu de l’equip municipal, Xavi Puig, asegura que «el govern té la voluntat de propmoure noms de dones históriques i de valors universals», i afegeix que «hem d’apropar-nos a la toponímia, sempre d’acord amb les idees dels ciutadans». Per això, Puig ha donat a conèixer la proposta dels noms de Neus Català, Elisa Cardona i Pilar Pradells.

Pel que fa a Neus Català i Elisa Cardona, anirien al Pla Parcial número 1, ubicat a la carretera de Valls. El de la històrica militant del PSUC i fundadora de l’Associació de Veïns de Torreforta, Pilar Pradells i Sabaté, substituirà el nom de la plaça ubicada davant del Centre Cívic del barri de Ponent, coneguda com a plaça del Tarragonès.

Finalment, la plaça ubicada entre els carrers Set Lledoners, Joan Ruiz i Porta i Macià Mallol i Bosch –davant de l’Hospital Universitari Joan XXIII– passarà a dir-se plaça dels Metges i les Metgesses.

Actualment, l'Arxiu Històric està elaborant un cens de tarragonins deportats als camps de concentració nazis a la Segona Guerra Mundial i el llistat ja compta amb 35 persones. 

Temas

Comentarios

Lea También