Tarragona desestima l'oferta de Santa Gadea per explotar l'Anella Mediterrània

El consistori i la Generalitat encarregaran un informe sobre els possibles models de gestió de les instal·lacions esportives a l'Observatori Català de l'Esport i l'INEFC

19 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tarragona ha desestimat la proposta de l'operador privat Santa Gadea per explotar les instal·lacions esportives de l'Anella Mediterrània un cop acabats els Jocs. Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor, en el transcurs de la primera reunió de la Comissió Informativa de Seguiment de l'esdeveniment. "Els serveis tècnics de la casa l'han valorat, el seu dictamen és no prendre-la en consideració i, per tant, aquesta oferta ja no està damunt de la taula", ha anunciat. Amb tot, Villamayor ha explicat a la Comissió que el consistori i la Generalitat han acordat encarregar un informe sobre els models de gestió dels equipaments de l'Anella Mediterrània a l'Observatori Català de l'Esport i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). La possibilitat de deixar en mans privades la gestió dels equipaments esportius havia aixecat una forta polseguera al consistori i havia topat amb la bel·ligerància de grups com ERC.

"Aquest informe ens permetrà disposar d'una radiografia completa de les opcions per gestionar totes les instal·lacions esportives de l'Anella Mediterrània un cop acabats els Jocs, amb la premissa que tinguin un ús eficient, públic i ampli", ha abundat el regidor responsable de l'esdeveniment. Segons ha recordat, la titularitat dels equipaments no és en tots els casos municipal: concretament, el Palau d'Esports és propietat de la Generalitat. En aquest context, ha incidit, l'informe vol encarrilar "la voluntat de dues administracions de treballar conjuntament per un projecte de ciutat i de país" al mateix temps que "garantir una gestió eficient de les instal·lacions que en permeti un bon ús per part dels clubs i les entitats de la ciutat". El document ha d'estar enllestit a finals del pròxim mes de juny. 

L'anuncia podria aparcar, almenys de forma momentània, la tensió que va generar la voluntat de l'equip de govern encapçalat pel socialista Josep Fèlix Ballesteros de privatitzar les instal·lacions esportives un cop acabats els jocs. El mateix Ballesteros va defensar aquesta opció amb l'argument d'evitar que es converteixin en "equipaments fantasma" així com la impossibilitat legal d'ampliar la plantilla municipal. L'oferta de Santa Gadea preveia que el mateix operador privat es fes càrrec de la construcció d'equipaments a Camp Clar per valor de 15 milions d'euros i n'assumiria la seva gestió al llarg de 40 anys. Per tot plegat, el consistori acabaria pagant-li un cànon anual de 2,5 milions d'euros al llarg d'aquest període. El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, va demanar públicament que es rebutgés aquesta proposta i va refermar la seva aposta per una gestió pública dels equipaments esportius, com a fórmula més "eficient" i "econòmica", d'acord amb informes tècnics municipals. 

D'altra banda, Villamayor ha informat als membres de la Comissió –on es troben representats tots els grups municipals- que l'execució de les obres de les instal·lacions esportives per als Jocs Mediterranis de 2018 segueixen els terminis previstos, tant les que s'executen a la mateixa ciutat de Tarragona com a la resta de seus.

Comentarios
Multimedia Diari